KO JE OVDE NORMALAN

NEMA HITA BEZ 120 BITA

Autor: Vudu Popaj

O, da li je to san ili ružna java, rock n roll u Srbiji i dalje spava?! Daleko je Indija, Kina i Havaji. Ma digni ruku, digni obadve, digni ruke od roka, nemaš kartu ni do Prištine. Ej da mi je biti morski pas, da od ovog mraka negde nađem spas, jer sve dok žive i imaju glas oni trovače nas.

A zašto oni mogu a ja ne?! Klinički mrtvo danas je sve, parada šunda, granda i kiča, u toku je naše discipline kičma. To izgleda tako bezočno, primitivno, licemerno, po umetnost porazno… i boli bre brate! Kič pevači na silu ploče prodaju, hteli bi sa čička smokvu da uberu.

Nema hita bez 120 bita! Televizija smara, repriza hara, glupost se multiplicira, inficira pesmama koje jako zrače, teraju te da se smeješ i da plačeš. Narod napada lakrdija, kvazi pevači se kao konji takmiče za najbolje grlo, jedni ujedaju druge, kao psi, na televiziji su čak i u anketama na pijaci gde se prodaje sir. Kakav neviđeni hir! Turbofolkeri su na vrhuncu svoje moći. Gutaju spid na splavu svake noći, šmrču koku. Juče u prevozu snimio sam jednog nagutanog adolescenta. I već po melodiji s mobilnog vidim da je turbo sajko

„Šote mori Šote, Tita za maršalaaa…“

– Svira tranzistor pored vozača.

A zašto malo nekad ne zasvira rok iz kafića i klubova, pekara i butika?! Samo trešte te nakazne, jednobrazno bezobrazne note u turbo dens ritmu. Lude reči iz ludih usta lude uši čuju, k’o sluša takvu pesmu slušaće oluju. Da li to grmi il’ se zemlja trese il’ su uvek iste na ekranu blese?! O kakva kazna za uši je to?! Treba nam živaca da istrpimo to zlo, sve neka loša deca dobrih muzičara, slažu se i vole sve, priča im je „što da ne“ njihov album ne ispriča ni pola moje pesme. Za titulama neki jure ko budale, pa se ističu i hvale kroz jeftine skandale. Na promocije nepozvani dolaze bez blama, za parama gladni ko mečka u jagodama. Nepismeni pozeri i estradni klan čije su pesme glupe i zbog toga skupe narodu na silu uvaljuju stihove. Obećavaju najbolje albume, spremni su da sve odglume zarad uspeha i slave. A ustvari blamovi su to za sitne pare, koje može da trpi samo onaj ko voli to da radi. Neka hvala, biću mali Buda a ne velika budala.

DANAS, Vikend, 27-28. jun 2009.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: