Аутизам

 

У држави А власт је охола и богата док је народ гладан, а радници без посла. Онда су радници почели да се самоорганизују и боре за своја права.

Охола и богата власт државе А ушла је у сукоб са охолом и богатом елитом државе Б. Па је држава Б послала помоћ радницима који су покренули бунт у држави А.

Погађате: онда је власт у држави А вође радничких протеста оптужила за издају а раднике да су петоколонаши. Лидери опозиције су подржали раднике тек када је стигла помоћ од државе Б.

Или: држава Б зна да у држави А постоји јак хомосексуални лоби и да су права сексуалних мањина угрожена, али зна и да су навијачи угрожени и бесни, и онда подржи и хомосексуални лоби и навијаче. И своје у власти и своје у опозицији.

Јер је елита у држави А охола. И слепа. И неспособна. И више корумпирана од оних у држави Б.

4 Responses to Аутизам

 1. Varagić Nikola каже:

  Светислав Басара:

  Ghostwriter

  U danu kada je srpskom narodu i senatu saopštena blagovest da će Šormaz Dragan ostati narodni poslanik, grad je doslovno brujao o kolumni Jelene Karleuše objavljenoj u Kuriru. To je bila još jedna potvrda moje, sve izraženije dalekovidosti. Nema tome ni dva meseca otkako sam u NIN-u podržao Karleušinu nameru da se angažuje u politici. Gospođa Karleuša, napisao sam tim povodom, nema dlake na jeziku. Popa zove pop Boba zove bob. Ako bi nastavila s tom praksom i posle eventaulne pobede na izborima – a ne vidim zašto ne bi – bila bi to prava revolucija u jednoj sredini ogrezloj u laganje, u kojoj malo kome bode oči činjenica (iščačkao je Sava Dautović) da je i sam Otac nacije – „najznačajnija ličnost u srpskoj kulturi XX veka“ – zapravo cinkaroš i notorni lažov.

  Elem, posle porošlonedeljnog pičvajza, Jelena presavila tabak i napisala tekst koji je, s razlogom, uzburkao duhove. Odavno sam ja primetio da politički najnekorektniji i ideološki najmračniji krugovi u ovoj zemlji imaju najviše koristi od političke korektnosti. Treba imati jak stomak pa čitati polupismene i nesnosno patetične tekstove „patriotskih“ piskarala o „dobrim momcima“ koje su teški životni uslovi naterali da traže pravdu. Mučno je slušati kuknjavu o nezapamćenoj policijskoj brutalnosti kada su svi videli da je primenjena najmanja moguća sila. Dobro je što je tako. Ima i u onoj Antonićevoj mitskoj „drugoj Srbiji“ krvoločnih individua. Da ne dužim: srpska policija je, možda prvi put u svojoj istoriji, postupila onako kako treba. Ni malo, ni preterano. Druga je stvar što su neki organizatori besni zbog činjenice da nije – kao 2008 – pustila da huligani nesmetano završe posao.

  Elem, Karleuša je sve učesnike nazvala pravim imenima, a posebno se okomila da mog najdražeg srpskog političara, Palmu. Siroma’ Palma se sada našao u nebranom grožđu. Em je nazvan Mungos, em mu je lady Jelena spočitnula da u svom najbližem okruženju ima nekog adžuvana – da l’ je to fikcija, da l’ stvarnost ne zna se – ali neće Palmi biti lako da istraži poturice.

  Gotovo istovremeno sa objavljivanjem kolumne, proradila je endemska paranoja i dežurni teoretičari zavera su prosuli vest da Karleuša, je li, nije u stanju da napiše tako nešto i da iza svega stoje neki potuljeni ghostwriter i neki zlokobni moćnik. To je veoma interesantan deo fenomenologije srpskog jurodivog rodoljublja. U toj iskrivljenoj optici i ne postoji nijedan tekst, nijedan postupak niti gest koji nije napisan ili učinjen po nečijem „nalogu“ i iza koga „ne stoji“ neka moćna, publicitetu nesklona, figura. Da i ne pominjem da je sve to papreno naplaćeno od nekih fiktivnih, ali velikodušnih morončina sa Zapada. Ja u „inkriminisanom“ članku ne vidim ništa što Jelena Karleuša ne bi mogla da napiše. Druga je stvar što je napisano žestoko zabolelo mnoge nadrnđosane Mrsomude i Palamud-efendije. Za šta, opet, Karleušu zabole lepa Milojčina. I za šta bi sve nas, džumle, trebao da zaboli krivi Crven Ban. Tri put „ura“ za Karleušu!

  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/ghostwriter.881.html?news_id=201346

 2. Varagić Nikola каже:

  BEOGRAD 14. 10. 2010

  PRESS

  KOMENTAR DANA

  MILAN GRUJIĆ

  Masovni napad

  Ono preksinoć u Đenovi bio je međusobni obračun visokopozicioniranih dužnosnika u srpskom fudbalu. Manifestovan kroz nerede navijača, koji će sada s jedne strane biti iskorišćeni kao povod novih napada, a s druge kao alibi za neuspeh u kvalifikacijama. Na oba načina kupuje se vreme.

  Ono u nedelju na beogradskim ulicama bio je dobro organizovani bunt nekoliko manjih i ne posebno uticajnih grupa mladih ljudi kroz čije je iracionalno nasilje manifestovana ogromna frustracija. Zbog bednog života i odsustva perspektive, pomešanih sa snažnim emocijama koje izaziva višegodišnje ponižavanje. U ovom slučaju, vreme se troši u prazno, a sve skupa nešto i košta. Što para, što slomljenih noseva.
  Ali masovni napad tek sledi. Oba događaja će u narednim danima biti nemilosrdno korišćeni u međusobnim obračunima svih zavađenih struktura srpskog društva. Političara sa političarima, političara sa tajkunima, tajkuna sa tajkunima, drugosrbijanaca sa prvosrbima i svih zajedno sa nepodobnim novinarima. Ovde će profitirati podobni novinari i podobni nosioci pravosudnog sistema, koji će selektivnom primenom zakona selektirati privremene pobednike.

  U Srbiji je danas na sceni pokušaj izgrađivanja novog društvenog uređenja – partijskog samoupravljanja s elementima ruskog predsedničkog kapitalizma i modernih latinoameričkih kovrdžavih demokratija, u kojem je bezbedno jedino inostrano vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju i parama, jer oni, za slučaj da zatreba, iz Srbije mogu biti izneti i na tenkovima NATO pakta.

  Cela ta mutljavina medijski se pokriva Mladićem i Hadžićem, navodno ubrzanim evrointegracijama i dugo čekanim pregovorima o Kosovu… A suština su, kao i uvek, pare. Pošto je korupcija u osnovi ovog sistema, pare su crne. Jer njima se najlakše manipuliše, a dobro su skrivene od malobrojnih boraca za čiste račune. Zato je Srbija jedina zemlja u Evropi u kojoj se vlast institucionalno bori protiv zakonom postavljenih boraca protiv korupcije.

  Kamenice i slomljeni nosevi mu u svemu ovome dođu kao najzabavniji oblik odvraćanja pažnje sa duboko ukorenjenog lopovluka, čiji su glavni protagonisti istovremeno i finansijeri i inspiratori i stvarni organizatori nasilja kojeg se svi stidimo.

 3. Varagić Nikola каже:

  Pronađimo organizatore

  Voja Žanetić

  16. oktobar 2010.

  U slučaju posedovanja bilo kakvih saznanja ili makar spekulacija, građanska je dužnost i moralna obaveza prijaviti nadležnima inspiratore, organizatore ili finansijere nereda

  U slučaju posedovanja bilo kakvih saznanja ili makar spekulacija, građanska je dužnost i moralna obaveza prijaviti nadležnima inspiratore, organizatore ili finansijere nereda u kojima su učestvovali divljaci/huligani/navijači/omladina bez perspektive (precrtati neodgovarajuće definicije po sopstvenom afinitetu) na ulicama Beograda i tribinama stadiona u Đenovi.

  Shodno tome, evo nekih ideja o identitetu tih osoba, da se ne kaže da nema dodatnih doprinosa da se ova tema rasvetli iz svih mogućih aspekata.

  * * * * *

  Hilari Klinton: Nerede je organizovala američka ambasada, po nalogu Hilari Klinton, a sa ciljem da njen dolazak prođe bez ikakvih incidenata i da se stekne utisak da ovdašnji radikalni elementi mogu lakše da prebole gađanje mostova i ubijanje raketama nego, recimo, gađanje nečeg drugog i ubijanje od toga čime se gađalo.

  * * * * *

  Papa Benedikt XVI: Vatikansko-masonska zavera, ovaj put bez masona, finansirala je svojim prljavim katoličkim novcem ovonedeljne nerede, a sa idejom da će oni militantni krugovi u i oko SPC, koji su protiv dolaska Pape u Srbiju, sada izgubiti svu potrebnu energiju da se protiv tog dolaska bore.

  * * * * *

  Neko iz Rusije: Nerede su finansirali Marko i Mira, da se osvete za šta god im padne na pamet. A ako nisu oni, onda mora da su to bili neki Rusi, bilo koji, da nam se osvete što Evropa nema alternativu. Možda nam se sveti i Gaspromnjeft, što je kupio NIS takav kakav je i što je dao pare za Zvezdu.

  * * * * *

  Meštani Belanovice: Zna se ko tamo kod njih često dolazi. On ne bi mogao da organizuje navijače, takav kakav je, ali svako njemu blizak bi mogao to da radi. Iz istog tog razloga, sasvim je moguće da su oni organizovali i paljenje američke ambasade. Jer to nisu ljudi, to su Njegove komšije.

  * * * * *

  Radomir Antić: Kako to da nije bilo nereda na fudbalskim utakmicama reprezentacije kad je on bio selektor, a sad odjednom ima? Neredi za Gej Paradu bili su samo maska, samo uvod u nerede u Đenovi, koji imaju za cilj da oslabe predsednika FSS i da tako padne poslednja brana koja sprečava da se isplati 2 miliona evra. A tim novcem je, avansno, finansirano sve ovo.

  * * * * *

  Albanci i Crnogorci: Nerede u nedelju organizovali su Tačijevi i Milovi ljudi, plus neki tipovi iz Tirane, sa ciljem da se uspore pregovori sa Prištinom, a i da se skrene pažnja sa toga da Crna Gora može u Evropu brže od Srbije, a ne mora da organizuje Gej Paradu kao dokaz svoje privrženosti evropskim standardima i ljudskim pravima. Potom nisu platili za nerede u nedelju, što se vidi po paljenju albanske zastave u Đenovi, za koju su navijači mislili da je i crnogorska. Dvoglavi orao, crvena pozadina, ko će sad to da razlikuje…

  * * * * *

  Zoološki vrt Jagodina: Ova institucija je organizovala nerede u Beogradu, sa ciljem da se više piše o manjku huligana i višku policije na beogradskim ulicama, a manje o manjku žirafa i višku majmuna negde drugde.

  * * * * *

  5. oktobar: Nerede je organizovao ovaj datum, u znak sećanja na samog sebe od pre deset godina, kada su policajci isto branili, samo neke druge pedere od nekih drugih delija. Organizaciji se, podsećanja radi, pridružio i 1. maj, datum kada su parade podjednako voleli pripadnici svih seksualnih opredeljenja.

  Klub Privrednik: Nerede su finansirali članovi kluba Privrednik, ali tek naknadno, pošto se završila parada u Beogradu i utakmica u Đenovi. To je učinjeno da bi se pružila blagovremena podrška državnom sekretaru u Ministarstvu pravde i opravdala njegova plata koju on prima da bi razmišljao i donosio zaključke. Rok za uplatu navijačima je 180 dana.

  * * * * *

  Kupci Telekoma: Ova grupa nepoznatih pojedinaca iz inostranstva, koja će nam dati 1,4 milijarde evra za 51 posto državne telekomunikacione kompanije, potrošila je tek neznatni deo te cifre da pažnja javnosti bude usmerena na to koliko su sada srećni homoseksualci a nesrećni homofobi, a ne ka tome koliko su srećni kupci Telekoma a nesrećna država koja mora za tako male pare Telekom da im prodaje.

  * * * * *

  Ratko Mladić: Nemire je organizovao Ratko Mladić, da bi mogao da se prošeta Beogradom, a da ga niko niti traži niti prepoznaje. Najmaštovitiji ljubitelji Teorije Zavere smatraju da se on krio ispod pancira, kacige i iza plastičnog štita, računajući da je najmanje primetljiv ako ponovo obuče uniformu, a među tolikom uniformama, čiji broj je retko viđao i na ratištu u Bosni.

  * * * * *

  Evropska unija: Nemire je organizovala Ketrin Ešton i onaj njen iz Belgije što ni ona sama ne može da zapamti kako mu je ime. Time je reakcija na novo odlaganje uključivanja Srbije u Evropu u potpunosti izostala, a pažnja srpske javnosti odvučena je sa skraćenice EU na skraćenicu LGBT, a da to niko nije ni primetio, niti razmišljao o pitanju ko među rečenim skraćenicama ispao veći peder prema Srbiji.

  * * * * *

  Razni: Razni drugi likovi, od onih što pišu grafite po zidovima, do onih koji smišljaju i pišu grafite u vidu novinskih naslova po medijima, ljudi leve, centarske ili desne orijentacije, koji danima dokazuju da su ovdašnji karakterni i moralni potencijali takvi da se Gej Parada može održavati svaki dan, a da ni jedan homoseksualac u njoj ne mora da učestvuje.

  Večernje novosti

 4. Varagić Nikola каже:

  KANADSKI GENERAL:

  MUSLIMANI U SARAJEVU UBIJALI SU SVOJU DECU I OPTUŽIVALI SRBE

  utorak, 19 oktobar 2010

  General kanadske vojske i bivši UNPROFOR-ovac Dejvid Frejzer rekao je na suđenju Radovanu Karadžiću pred Haškim sudom da je bilo slučajeva da su muslimanski snajperisti gađali svoje civile, čak i decu, kako bi Srbi bili okrivljeni.

  „Muslimani su bili odgovorni za gađanje svojih civila i mi (UN) smo uložili zbog toga protest“ vlastima u Sarajevu, rekao je Frejzer i dodao da je informaciju o muslimanskim napadima na decu čuo od vojnika UN.

  http://www.standard.rs/-cvijanovi-vam-preporuuje/5691-kanadski-general-muslimani-u-sarajevu-ubijali-su-svoju-decu-i-optuivali-srbe.html

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: