РИМСКИ КЛУБ

 

После ЗАСТАВЕ и железара САРТИД иде у власништво италијанске компаније. Још једна италијанска компанија стиже као помоћ режиму у Београду, пред изборе. Да ли то значи да ће железара прорадити пред наредне редовне изборе 2016. године, пошто је ФИЈАТ пред изборе 2008. обећао покретање производње исте године, а то је учињено пред изборе 2012. године?

Од раније постоје договори да се добар део српског хидропотенцијала препусти Италији за грађење хидроцентрала. Италија тиме решава питање квота из протокола из Кјота и снадбевање струје за своју индустрију.

>

Rimski klub

Rimski klub je globalni tink tenk koji se bavi čitavim nizom pitanja koja su povezana sa međunarodnom politikom. Osnovan je 1968. Na inicijativu torinskog industrijalca i Anjelijevog (FIAT) prijatelja Aurelija Paćelija i škotskog naučnika Aleksandra Kinga, kada je mala grupa ljudi iz akademskog sveta, politike, diplomatije i industrije počela redovno da se sastaje u Paćelijevoj vili u Rimu. Klub je privukao izuzetnu pažnju svojim prvim izveštajem „Granice rasta“ koji je objavljen 1972, prodat u više od 12 miliona primeraka i preveden na 50 jezika. Smatra se da je to najbolje prodavana knjiga iz ekonomije u svetskoj istoriji. Zahvaljujući činjenici da je na sastancima kluba ubrzo počela da se okuplja svetska diplomatska i industrijska elita, Klub je postao predmet kontroverzi i spekulacija u krugovima „teoretičara zavere“ kao još jedno mesto okupljanja globalnih „tajnih vlada“ i „vlada u senci“.

Predsednik Rimskog kluba Ašok Košla, u svojoj mladosti bio višegodišnji stanovnik Beograda.

Извор: http://www.danas.rs/dodaci/vikend/ekonomski_sistemi_bazirani_su_na_vecnom_rastu_a_zivimo_na_planeti_koja_ne_raste.26.html?news_id=208147

>

Римски клуб

Римски клуб се у јавности појавио 1968 године. Основао га је Аурелио Печеи, масон и члан Комитета 300. Био је један од извршних директора“Фијата“, на чијем челу је веома значајни члан Комитета и Билдерберга, Ђовани Ањели. Ањели је један од најмоћнијих људи света, припадник породице која своје корене и моћ има у Црном племству Лондона, Венеције и Ђенове.

Римски клуб је дефинисан на састанцима држаним на имању Рокфелерових у Белађу, Италија. Планови Римског клуба су: брига за животну средину, заустављање индустријског развоја на Западу и у земљама Трећег света, контрола популације човечанства и реструктуирање света у пет региона, под контролом једне светске владе. У периоду од 1968 до 1972 године, Римски клуб је постао дефинисано тело научника, заступника „нове науке“, глобалиста, планера будућности и интернационалиста свих могућих усмерења. Печеијева књига „Људски квалитет“ је дефинисала доктрину, коју је касније прихватило и политичко крило НАТО пакта.

Основна идеја Печеија је да се заустави „манија раста“, или како дословно каже, „неконтролисани раст човечанства, енергетска криза, стварни или потенцијални губитак ресурса, деградација животне средине, ширење нуклеарне енергије и повезане последице“.

Римски клуб и његови финансијери су високо организована тела, која раде директно за НАТО пакт. Већина високих функционера Римског клуба пре тога је радила за НАТО. Римски клуб је формулисао све политичке функције и принципе НАТО пакта. Као једна од најважнијих грана за формулисање спољнополитичких ставова Комитета 300 (другу чине билдерберговци), Римски клуб је настао од чланова Моргентау групе, са циљем убрзавања иницијативе за стварање светске владе. Задатак Римског клуба је да створи и прошири идеје постиндустријског доба у Америци, и спроведе читав низ програма контракултуре, као што су дрога, рок музика, секс, хедонизам, сатанизам и наводни покрети за заштиту природе. Зато није чудно да се у управном одбору Римског клуба налазе многи стручњаци за примењену социјалну психологију са „Тависток“ института, „Станфордског института за истраживање“ и „Института за социјалне односе“, као и читав низ стручњака и саветника.

http://www.antiglobalizam.com/?lang=cyr&str=nsp/RimskiKlub


 

10 Responses to РИМСКИ КЛУБ

 1. Varagić Nikola каже:

  Videvši da Koštunica i ostali dosovci ne znaju da stvar brzo završe, ja sam 6. oktobra Koštunicu uveo u Palatu Federacije (zvanični kabinet predsednika SRJ), organizovao međunarodnu konferenciju za štampu, povezao Koštunicu sa Pavkovićem (tada načelnikom Generalštaba) i značajno pomogao da se u jednom danu mirno završi neka vrsta primopredaje vlasti.

  U kabinetu novog predsednika Koštunice zadržao sam se još oko dva meseca pokušavajući da mu svojim iskustvom i poznavanjem funkcionisanja države pomognem kako u samom početku ne bi napravio neke krupnije greške.

  Kada sam video i shvatio njegovu povezanost i servilnost prema Zapadu, udaljio sam se iz tog okruženja.

  To bi ukratko bile moje aktivnosti oko „petoktobarske revolucije“

  Geopolitika

  http://www.trajkovic.rs/novo/048.html

  http://www.standard.rs/zvonimir-trajkovic-bolja-vlast-ce-sigurno-doci-brzo-ali-ne-na-izborima-vec-na-ulici.html

 2. […] Italija nije bordel! Italija: Pokrenuta istraga protiv agencija za kreditni rejting Rusko-italijanski savez i njegovi istorijski efekti na Balkanu Руско-италијанско-српски (хришћански) савез? Разумео Знак – папа се повлачи РИМСКИ КЛУБ […]

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: