Не заборавити на Природу…

Po-etički bes

Autor: Božidar Mandić

Porodica bistrih potoka

(…)

Pitam se šta bi Bog rekao kad bi došao na neko gradilište gde se uništavaju trave i stabla, parkovi i prvotni ambijent?! A možda nam te zelene površine uopšte i nisu potrebne, jer se razvila savršena molitva za materijalizam i napredak. Bože, verujemo u tebe samo kad nam tutneš bogatstvo. Tako ispada da su religiozni ljudi veoma pohlepni, a ateisti odani Bogu jer se bore za prirodu.

Ona nas opominje u vidu poplava i požara, u vidu niskih temperataura i prženja… ali mi ništa ne primećujemo. U velikim kataklizmama i nije važno da li si religiozan ili ateističan, već koliko si brz da pobegneš.

Nauka obećava da će sve to poravnati!!! Ali, ja lično nemam hrabrosti da poverujem u to jer je ona sve i pokvarila. Pripadam svetu progresa, ali više verujem u čar koju su negovali primitivni narodi sa naturom.

ЦЕО ТЕКСТ:

http://www.danas.rs/dodaci/vikend/poeticki_bes.26.html?news_id=236684

>

>>

>>> ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ СА БЛОГА:

ЕКОНОМСКИ КОНЗЕРВАТИВИЗАМ

Српске банке

>

Србија мора да гради инфраструктуру, људи морају да имају посао. Дакле, морају се градити зграде и фабрике, али се мора чувати животна околина. Треба наћи меру. Треба мислити и на природу. Треба чувати, неговати, природу.

На пример, у Београду је Пети паркић одбрањен, али је Шести паркић (у Миријеву) пао (изграђена зграда). Борба за очување Звездарске шуме не престаје. Покренута је кампања за чишћење река, али се више не помиње та тема. Није решено питање отпада у скоро ниједном граду у Србији…

>

Глупаци и преваранти

(…) Баналан пример: Србија је једна од најпрљавијих држава у Европи. Смеће је на улицама, поред путева, поред река, у рекама и потоцима. Ко је бацио толико смеће, ко баца смеће сваки дан већ деценијама? Толико смећа може да се накупи само ако већина, и то апсолутна већина, баца смеће (папириће, паклице, пикавце, флашице, кутијице, кесице, кесе) – то значи да смеће бацају сви: од професора и уметника до физичких радника и сељака, мушкарци и жене, одрасли и деца, политичари и грађани, еврофили и русофили, радикали и либерали…

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: