Pravi razlozi zloupotrebe našeg imena – saopštenje Pokreta za slobodu

Posle jučerašnje opskurne Tanjugove vesti o preuzimanju odgovornosti za napad na punkt multietničke policije u Dobrosinu u kojem je jedan policajac lakše ranjen, mediji u Srbiji bili su preplavljeni naslovima kao što je “Pokret za slobodu odgovoran za napad na policajce u Dobrosinu“ i slično. U Tanjugovom saopštenju uopšte se ne navodi originalno ime koje su napadači sebi dodelili (“Lëvizja e Lirisë“), već se samo bez ikakve profesionalne odgovornosti zloupotrebljava ime naše organizacije.

Iako nam je Tanjug uputio izvinjenje: “Iskreno žalimo ukoliko je došlo do nesporazuma i sigurno je da ćemo u buduće voditi računa o svim detaljima pa ćemo i precizno navesti svaki naziv na izvornom jeziku“ (ceo Tanjugov dopis nalazi se ovde), smatramo da ovakve greške ne mogu biti slučajne i zahtevamo da se detaljno ispita i objasni kako je do takve greške došlo. Osim toga, Tanjug još uvek na svom internet portalu nije promenio spornu vest.

Kako već duže vreme nailazimo na podmetanja od strane raznih epigonskih organizacija i političkih stranaka koje su najverovatnije osnovane od strane obaveštajnih struktura (predsednik jednog “pokreta radnika i seljaka“, koji se kandidovao na prethodnim izborima, bivši je kandidat za mesto direktora BIA-e), jasno nam je da je ovo samo jedan u nizu pokušaja širenja dezinformacija o našoj organizaciji.

Međutim, uzdamo se u to da obični ljudi još uvek mogu da prepoznaju ko se zaista bori za slobodu i socijalnu pravdu, a ko je zlonameran u svakom svom postupku. Iako smo organizacija koja raspolaže više nego skromnim sredstvima za rad, svojim aktivnostima postigli smo mnogo više nego bilo koji sindikat ili organizacija koji raspolažu pravim malim bogatstvom. To što prestonički pisari, obaveštajci, pseudointelektualci, vlast i druge autoritarne strukture, o tome ne žele ništa da znaju, to je njihova stvar. Sve što radimo, svakako ne radimo zbog njih, već protiv njih, u nadi da ćemo ih već jednom postaviti na mesto koje zaslužuju a Srbiju i buduće generacije osloboditi od poltrona, secikesa, lopova, političkih smutljivaca i eksploatatora koji njome danas vladaju.

Srdačan pozdrav,

Pokret za slobodu

U Srbiji, 3. jula 2012.

Povezane vesti:

Tanjugov dopis Pokretu za slobodu u vezi sa zloupotrebom našeg imena – 3. jula 2012.

Postoji samo jedan pravi Pokret za slobodu – apelujemo na medije da imena albanskih terorističkih grupa ne prevode koristeći zvanično ime naše organizacije – saopštenje Pokreta za slobodu, 2. jula 2012.

>>>>>

Нова српска левица – Покрет за слободу

Pokret za slobodu: Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen obmanjuje javnost

Konferencija Pokreta za slobodu: ”Ka radničko-seljačkom pokretu”

2 Responses to Pravi razlozi zloupotrebe našeg imena – saopštenje Pokreta za slobodu

  1. […] Pravi razlozi zloupotrebe našeg imena – saopštenje Pokreta za slobodu […]

  2. […] Pravi razlozi zloupotrebe našeg imena – saopštenje Pokreta za slobodu […]

Постави коментар