Драгослав ПАВКОВ: Србијанчење Србије

Српски културни клуб

Текст је реакција на чланке Весне Веизовић и Николе Збиљића

(…) Све у свему – кад се све сабере и одузме – ми Срби имамо превише оних који раде на разједињавању уместо на уједињавању, на расрбљивању уместо на посрбљивању. У данашње време интернета, политичке коректности и “људских права” није (никад више неће бити) могуће изгласати закон по коме један правни ентитет (држава) може да присили било кога на било шта што задире у право приватности и личних слобода. Да не помињем чињеницу како скоро половина народних представника има изразито анационалне, да не кажем антисрпске погледе… Значи, ако је претпоставка да је заједнички интерес да Србија има што већи број лојалних грађана, грађана који је доживљавају као своју отаџбину – неопходно је тим грађанима прићи са идејама које су им блиске.

(…) Званично – ко би протеривао своје сопствене грађане, али стварно – ни велесила попут Русије данас не може да протера никога. Одакле онда идеја да јадна и бедна, дужна и тужна  Србија на тај начин може да решава своје проблеме са мањинама? По мом дубоком уверењу – сви који се залажу за такву врсту “решења” су непријатељи Српства и Србије.

ЦЕО ТЕКСТ:

http://www.srpskikulturniklub.com/srbijancenje

>

>>

>>> ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ СА БЛОГА:

Република Космет?

Војводина

Nadežda Milenković: Nepodnošljiva lakoća

 

4 Responses to Драгослав ПАВКОВ: Србијанчење Србије

 1. Varagić Nikola каже:

  Никола Збиљић: О ДВОJНИМ/ДУПЛИМ СТАНДАРДИМА или Нациjа Срба jе Србска, а може и Српска докле не вратимо Б Србима!

  24.10. 2012

  Српски културни клуб

  Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца jе била сасвим искрена творевина, иако ниjе путем плебисцитарних изjашњавања дошло до њене креациjе, већ вољом тадашњих интелектуалаца и илирски настроjених народних првака, прдвођењем Њ.К.Величанства краља Александра. Да будем прецизниjи, искреност се само огледала у имену, jер jе имала у сржи ТРИ конституциона народа Србе, Хрвате и Словенце.
  Када jе Краљевина СХС постала Краљевина Jугославиjа, поставио се угаони камен зидања Jугословенске нациjе коjи кулминира победом комуниста 45е. Од тога историjског момента, кобног за Србе, па до данас, ехо “наjвећег” сина Jугословенске нациjе друга Тита, допире до дан данас, и одзвања заглушуjућом буком:” Српска хегемониjа, великосрпски шовинизам…док у новиjе време : “Српски и ћирилични талибани, турбо-срби итд..” чиjи мото понављаше, а и спроводише у дело српски комунисти, а и идолопоклоничка раjа култа Jоже бравара, докле сада то су Чеде, Чанци, Тадићи и њихове присталице коjи с времена на време шкрабатаjу те пароле (Дикићи, Павков итд). Онда, као и сада имадосмо те букаче коjи омалажаваше и исмеjаваше ама баш сваког коjи се имало противљаше Jугословенскоj нациjи – наравно то се односило само на Србе, докле таj комплекс “Српске хегемониjе” им забрањиваше да исте критериjуме имаjу и за остале националне мањине унутар Jугославиjе. Дакле ДУПЛИ/ДВОJНИ СТАНДАРДИ, jедан за Србе, а други за несрбе.

  Тито, своjим АВНОJ-ским границама, а додуше ни краљ се ниjе много разликовао по том питању, остави Србе на милост и немилост тих коjи су “трпели” српску хегемониjу у административним границама скоро свих Република СФРJ или пре-ратних Бановина – неких 50, односно 80 година касниjе. Jедино Срби су били искрени Jугословени, те да су се остали народи и народности, већински тако осећали, небисмо имали Jасеновац и ову дискусиjу звану “Србиjанац”, jер би смо сви ми били браћа Словени на jугу Европе, Jугословени. Елем, Хрватско илирство jе имало за циљ васкрсавање Хрватске нациjе путем тог илирства, и крађом Србског jезика – у противном им jе претила асимилациjа у нациом тадашњих пре Jугословенских властодржаца Аустриjе и Унгриjе, стога њихово приступање Jугославиjи jе било краjње неискрено. Та неискреност добива гиганстку пропорциjу 45е да би избегла осуду њиховог отвореног нацистичко фашистичког опредељења током Другог Светског Рата. Тако и остали народи и народности у склопу СФРJ (мађари, албанци, муслимани-боошњаци и прочиjи), докле Срби, без гриже савести прихватише братсво и jединство, не слутећи Велезаверу.
  Десило се шта се десило, долазимо до садашњице, где напокон, после много година опет имамо своjу државу коjа се зове Србиjа. Но ЗЛО не трпи добро, тако и већина мањина у садашњоj држави Србиjе има, отворену или пак прикривено плаштом демократиjе, МРЖЊУ према Србима и Српству, укључуjући jезик, нациjу и културу, носећи у корену те мржње различност вероисповедања као и тих опредељења током Другог Светског Рата.
  Примера таквих имамо безброj, напоменућу онаj коjи ме тренутно боли : противљење од стране житеља муслимана, такозваних бошњака дизањy споменика Стефану Немањи у Расу (Новом Пазару) , докле разноразни Турски великани коjи поробише Србље добиjаjу имена улица, споменике итд. Наша држава, коjа jе добила мандат од народа да чува националне интересе Србиjе, све то мирно гледа, ваљда да не наљути ЕУ и не штети нашоем добиjању декларациjе да jе ЕУ добио молбу за кандидовање Србиjе приласка Европскоj Униjи!? Ту jе незабиолазно Косово и Метохиjа и прочеjе.
  Зар jе могуће, питам jа себе, а веруjем да и многи моjи сународници исто тако себе питаjу, да jош увек постоjе људи, декларисани Срби, коjи би ради удварања мањинама, коjе очигледно МРЗЕ све што алудира на Србиjу и Српство, да мењаjу, и то уставним путем, националност Српску, у националност Србиjанску ради свеобухватности мањина?
  Том свеобухватношћу изгубисмо многе традиционално Српске териториjе путем Jугословенштине и неискрених нам партнера у тоj злоj творевини. Зар ниjе лoгично, да ће мо исто тако “добити по њушки” новом свеобухватношћу опет неискрених нам мањина, коjи и овако и онако се неби идентификовали са националношћу Србиjанском, а вребали би погодан тренутак за иступање путем цепање и новог распарчавања наше свете земље Србиjе, добиjаjући легитимитет путем наших безкичмењака коjи опет неће да буду СРБИ, СРПСКЕ нациjе, већ Србиjанци ! Зар ниjе логично да ћемо исто тако “добити по њушки” ,не даj Боже , попут Црногорске Православне Цркве , Македонске Православне Цркве и Србиjанску Православну Цркву ?
  Ви коjи се позивате на устав када велики броj Срба хоће да прича срБски, а не срПски, jер наводно у уставу стоjи срПски, несхватаjући да jе то jедан те исти граматички облик. Истовремено хоћете да се косите са уставом, по истом том правопису када заступате “Србиjанскy” нациjy, уместо “Српскy”, – то по вама jе сасвим у реду ?!
  Рекох Вам ДУПЛИ/ДВОJНИ СТАНДАРДИ ! Попут САД, Велике Британиjе и западних сила коjи имаjу jедан стандард понашања, делања за њих, а други за нас, и тако се опонашаjу. А за ове наше заговоренике србиjанске нациjе уместо СРПСКЕ(србске), шта да се каже ? Какве газде, такве и слуге !

  http://www.srpskikulturniklub.com/dupli-standardi

 2. Varagić Nikola каже:

  срБска ШЕГА – COMMEDIA serBica

  Ово је мали осврт на Сизифовски подухват указивања на очигледно Весне Веизовић[i] и Драгослава Павкова[ii].

  сој је го

  пише: Бранимир Марковић

  Не нећу по ко зна који пут да објашњавам разлику између (јединственог) народа (Илирика) – Срба – тј. свих који говоре истим језиком – Николаидиса, Давида, Мила Будака и Мирослава Крлеже, не мање него Мила Ломпара, Попе, Винавера или Албахарија, кога ја и мени слични зовемо срПски, а неки и хрватски, срБски, босански, црногорски, БеХаеС…, и нација – Србијанаца, Црногораца, Хрвата, Босанаца … јер је џабе. Кад не схватају или неће да схвате, ИЛИ СУ ПЛАЋЕНИ ДА НЕ СХВАТЕ И УХЛЕБЉЕНИ БАШ ЗАТО ШТО НЕ СХВАТАЈУ, доктори наука, зашто то очекивати од коментатора на патриЈотским и издајничким сајтовима, иначе браћи по базичним ставовима.
  Нас троје мускетара (и она тиха већина која то исто гунђа у себи) ћемо увек испадати глупи у друштву на начин на који је испадао мој рођак, исељеник у САД у друштву сељана, братственика, сваки пут кад је почетком прошлог века посећивао село одакле смо потекли (да напоменем, гледе профила сељана који се нису иселили, да су на целом приморју од Бојане до Истре, након пропасти, културоцида и демоцида изазваног надирањем варварсеке империјалистичке феудалне немачке Аустрије, коју данашњи малограђани толико величају, на наше републике, и њеним (Аустрије) прекидом слободне трговине и поморства, углавном сви ментално здрави морали у печалбу). Једном им је објашњавао како се у Америци више не користи секира јер постоји справа која сече дрва тако што само помераш руку напред –назад. Сељани су умрли од смеха јер тестеру – шегу, како се тамо данас каже, никад нису видели, а он је није понео да им покаже.
  Да је тотална будала и лажљивац уверили су се кад је следећи пут дошао у посету. Тада им је причао да у Америци за бријање више не користе бритву, јер постоји кутијица коју само прислониш на лице и она те избрије. Сељани су поново попадали од смеха, али он је победоносно извадио електрични бријач. Кад су сељани тражили да демонстрира, он се вадио да нема струје у селу (ко што тада није било на целом приморју). Сваком доборонамерном је било јасно да је Амер обична фукара, хвалисавац и лажљивац и да су његове тврдње обичне фантазмагорије.
  Овог рођака се (као у песми опрости ми папе) сетим скоро свакодневно.
  Ево како су нас закуцали данашњи сељани:

  „чак називате Србима и оне који на попису се изјаснише другачије. Србин је титула, и не може се свако недостојан тако називати. Срби су миленијумима војно-владарски сталеж и ту не може свако се трпати.“ Каква бре нација са Маџарима и Циганима, ма ни сваки Србин није Србин. Ми хоћемо да владамо себрима, „ти ће нам забраниш“ !!! Обришите г.. с тим уставом вашег Димитрија Давидовића за кога нико достојан није чуо. „Роб да постане слободан човек“, е то мало морген.
  Додуше и моја маленкост је објашњавала[iii] да се „име Серб“ можда изворно односи само на сарматски (ирански) ратнички сталеж освајача мирних ратарских словенских становника територије данашње Пољске пре досељавања на Балкан, којима су дали народносно име на исти начин на који су германски Франци староседеоцима Галима (Келтима) које су освојили или жути Бугари Трачанима и Словенима, а ови њима језик и рафиниранију културу. И да су по том „рецепту“ настали сви модерни европски народи.
  Не само, достојнима много кредибилнији, данас најцитиранији срББски аутор Анте Старчевић („Хервати су господарски сталеж“). ”Хервати освојив ове земље затечене пуке прозваше Власи, неразбирућ њихове пасмине”[iv]….“ Зато није чудно што се достојни препознају у овом господарском сталежу или бар, (ма колико их вређале увреде тој „прашини од народа“ у „Пасмини Славеносербској“) у њиховим најамницима, servima, ратницима који „не жалећи свој живот“ служе империји, а ако се истакну постану – прекјуче поносно аустријско ниже војно племство. чијим титулама се данас тако диче данашњи војвођанери и чланови крунског савета Карађорђевића, – јуче жандарми краљевине, а данас имаоци станова на Дедињу и Врачару. ”једни уз једну други уз другу војујућу странку за да од владара добитника овога странка за надвладане оппроштење и милост добије…пук од нарави лукав у глупости занемарен”
  Није ни чудно, ма колико се бусали крсном славом као differentiom specificom Срба у односу на све остале, што се никада не препознају у „…затеченом пуку“ тим „Римљани(ма) Херватске (који) оставише два споменика римшчине, оба сачувана у източној церкви. Перви је споменик проглашавање заслужних особах за светце сасвим како их старинкси Римљани прогласиваше. Тако штује източна церква многе Немањиће. Други је споменик римска sacra gentilitia, тј. светковина племена“

  Но, ова теорија из мојих уста, а поготово њена допуна о „ономастичком унитаризму“ како га је назвао Милан Будимир, чињеницом да су СРБи и ХоРоВати изворно и још дуго били синоними је вишеструко издајничка.
  Прво, слаже се са предањем оне ђубради католичке Пољака који нам нису браћа (браћа су нам Руси, с којима нисмо имали додира до скорих времена) о различитом етничком пореклу племства (они замислите кажу да су Сармати – Срби) и становништва (Словена, како из равнице – поља(К)на, тако и оних са планина, хрбата попут Српских планина из доба старог Рима, данас Карпата – Хрвата).
  Друго, погана је имитација грађанске идеологије несоја из трећег сталежа француске антихришћанске револуције усмереног против „свете мајке католичке цркве“ и соја – племића и витезова, овековечене чак и у химни, Марсељези: . „На оружје грађани!… Нека нечиста крв натопи наше бразде! За кога ти гнусни окови, Ти ланци одавно припремљени? (Bis)Французи! За нас, ах! Каква увреда! Какав занос треба да изазове; Нас усуђују се да мисле Да врате у старо ропство! На оружје, грађани! … Стране чете да буду меродавне на нашим огњиштима?“ Заједничко је и повезивање несоја са Римљанима, а достојних са освајачима: „Цар Диоклецијан становавши у Сплиту живијаше међу чистијим Римљанима него у Риму. Све херватско приморје бијаше напучено Римљанима. И још у 12. веку не бијаше сви похерваћени. Трибалах протезаше се по овим земљама од некада, надиујдоше херпе римских сужањах, заостаде Гота и других селивших се народа, и напокон настанише се Хервати с множином сужањах које доведоше.“[v] , како каже онај „усташа“, а што би реко и Милан Будимир који се често позива и цитира тог „усташу“: „нема ни чистих раса, ни чистих народа ни чистих језика, „миксологија“ је нормална појава на нашем терену“[vi].
  Треће, реплика је усташке иранске теорије уведене у образовни „сустав“ друге године постојања НДХ, након остава који су немачки господари дали Готској теорији („заостаде Гота и других селивших се народа“) из прве године. Готи (Аријанци, на којима данашњи беиха мудраци темеље етногенезу босанског, „генетски“ јеретичког „народа“, од тада, па преко патарена, богумила до ислама, ) су били Германи, „виша раса“, што сиротим Хрватима немачки господар не дозвољава. СрБББски патриЈоте никако да схвате да су са својим теоријама соја и чистих раса одраз ових незнавених примитивних усташа у срБском зрцалу (Његош је обелоданио ко гледа себе у зрцало).
  Четврто, као да је преписана са сајта ЦИА[vii] .
  Но, „што је дозвољено Јупитеру, није волу“. Иако је ова пословица латинска, а варварска племена потоње племство – сој, презиру (нас) Римљане, достојни смеју да се позивају на исте теорије, због којих „волове“ попут мене одмах проглашавају за усташе.

  Ако вам није јасно ко су сој, тј. једини достојни да буду Срби, ево нек се сами представе: „Можда сте приметили да у својим написима користим нови израз “Србендијанац”. Вредно радим на пројекту којим ћу заступати “нови” прагматични назив за Србина православне вероисповести у духу “новог” времена. Србендијанац треба да буде назив за прагматичног традиционалисту који има знање да се суочи са свим изазовима новог медијског поретка, свестан својих извора и бенефита православља. Тако нам Бог помогао.“

  Но, ипак им је најслађе срБство објашњавати њима омиљеним рваЦким антиподима:
  „у Србији не настаде држављанство како треба ,па нам се идеологија Анте Старчевића догоди, да сви Срби треба да живе у Србији.“ Ово „да сви Срби треба да живе у Србији“ у делима Анте Старчевића може да нађе само сој достојни. Њима није, као што је „воловима“, неопходно да нечија дела читају да би имали своје мишљење о делу и аутору. „Воловима“ се пак чини да он писаше управо супротно, упињући се да докаже да ће им се, ако не учине како се он и његов политички идол Сава Текелија, залажу, десити да ће моћи да се позивају једино на Србију као своју земљу (то очигледно по њему не ваља!!!): „ … неумрли Сава Токоли (Текелија) разложи да су повластице проклетство да су по старински становници и бискупи спали на саму милост да су повластице од данас до сутра да осим на Сербиу они немају право на ниедну земљуу да земља не чини него да правни одношаји чине народе и державе, тер препоручи гледати да добију право держављанства и да постану домаћим пуком Унгарие. Јер добро намерава и паметно говори он морадиаше у мањини остати”[viii] Не само Старчевић, него још и Сава Текелија, кристално јасно схваташе и владаше данашњем соју тако несхватљивим појмом политичког народа (нације) и језичке заједнице (народа). И антиципираше све проблеме изазване империјалном идеологијм (divide et impera) данас знаном као културализам са подврстом етноцентризмом: „империјалистичка стратегија састоји се у разбијању легалних држава како би се оне разбиле у мале етничке или верске државе, чије је потчињавање тако олакшано.[ix]
  Елем рећи да су „Срби … војно-владарски сталеж и ту не може свако се трпати.“ у медицинском контексту је атавистичка појава а у психијатријском озбиљна регресија личности (оно кад се одрастао човек понаша на нивоу малог детета).

  [i] „ О Србијанској нацији“ http://facebookreporter.org/2012/10/13/%D0%BE-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%98-%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B8-%D0%BE%D0%B4%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B4/

  [ii] „Србијанчење Србије“ http://revolucijasada.blogspot.com/2012/10/blog-post_8566.html

  [iii] „Муке са идентитеом“ http://branali.blogspot.com/2011/06/blog-post.html

  [iv] Анте Старчевић „Пасмина Славено Сербска“
  [v] исто
  [vi] Љубомир Кљакић: „Случај Милана Будимира и „Српске рапсодије Филипа Вишњића“
  [vii] http://www.statemaster.com/encyclopedia/Theories-on-the-origin-of-the-Serbs

  [viii] Анте Старчевић „Пасмина Славено Сербска“
  [ix] Алан Бенажам, француски блогерски аналитичар http://revolucijasada.blogspot.com/2012/10/blog-post_24.html

  Posted by branimir marković

  http://revolucijasada.blogspot.com/2012/10/commedia-serbica.html

 3. […] Драгослав ПАВКОВ: Србијанчење Србије […]

 4. Varagić Nikola каже:

  Чварци

  Пише: Драгослав Павков
  Недавно је на Фејсбуку постављена група под називом „Војводјански Отпор“ која је постала својеврсни хит на интернету; провалили су их људи из Двери, а онда се огласио и СНП Наши који тврди да је ту лошу копију „оног“ Отпора основао и финансирао мађарски „Јобик“ (парламентарна странка из суседне државе.
  Колики значај има ова организација – доказује и то што ју је на ФБ „лајковао“ и сувласник (Р)еволуције господин брм; додуше, он је и иначе познат по томе да му се свашта свиђа…

  Елем, одем ја да видим о чему се ради када су се чак и бардови из Двери ускомешали, кад тамо – једанаест питања на која отпорници захтевају одговор:

  1. Zašto se jede iz kontejnera u drevnoj oranici Evrope?
  2. Zašto nekada moćne fabrike, koje su izgradile pola Centralne Evrope, danas stoje uparložene?
  3. Zašto se većina izbora koji se pružaju narodu najčešće svodi na izabir bolje uglačanog škarta?
  4. Zašto nam se nalaže da moramo poštovati Ustav protiv kojeg smo glasali?
  5. Zašto se planirano i bez dokaza napadaju institucije Vojvodine poput VANU, RBV, Vlade Vojvodine?
  6. Zašto se toleriše da pale našu zastavu?
  7. Zašto se prećutkuje opšta klerikalizacija društva?
  8. Zašto naši vozovi idu sporije nego što se putovalo za vreme Austro-Ugarske?
  9. Zašto se stalno izvrću činjenice i zašto se obezumljen narod poziva na nasilje?
  10. Zašto obrazovni sistem ne stvara mislioce nego poslušnike fašiste?
  11. Zašto ste ubili našu kulturu?

  Реко’ – хајде кад нико неће, да пробам ја да им одговорим, али ‘оћеш врага: Некако сам стигао да натрукујем седам коментара, кад сам хтео да залепим и преостала четири, искочи оно упозорење да ми је „…онемогућено постовање на овој теми…“. Узмем да „рефрешујем“ страницу, кад оно – све ми избриса админ мајке му га спалим! Али, имам ја пријатеља Буду који ме научио да „сејвујем“ све што пишем па – даме и господо – ево овог епохалног сочињенија вама на ползу или спрдњу – како вам драго. Ово на „војвођанском“ пишу они, а ћирилица, писмо свињара и говедара је – моја. Ја се бавим свињама, па отуд и преферирам то писмо. Енџој.

  Vojvodjanski Otpor Ево да покушам да ти одговорим на питања која си поставио (намерно ти се обраћам у другом лицу једнине јер просто не могу да верујем да на свету постоје две будале сличне теби):
  1. Из контејнера се једе јер је цела Србија колективно жртва транзиције из социјалистичког самоуправљања које није ваљало, у дивљи псеудокапитализам који је обична пљачка. Никакве разлике нема између лесковачких и сомборских контејнера, као што нема између новосадских и београдских. Због тога, није Србија адреса за постављање овог питања, већ су то „престонице“ – републичка и покрајинска.

  2.Фабрике стоје упарложене јер је некада поносни радник – самоуправљач под утицајем халуциногена познатих као „спин“ својевремено утриповао да је превише велико и важно мудо да би радио за машином, возио трактор или правио обућу… Спин мајстори су га убедили да он заслужује више (као у оној блентавој реклами за шминку), престао је да води рачун о ономе што се у то време звало друштвена својина, а онда је остао без „средстава за производњу“ и постао лак плен за олигархе који су знали где стоји новац бивше државе.
  Исти случај се десио широм социјалистичког лагера и Србија ту нема никакве особености, наравно ако изузмемо пар оружаних сукоба у којима је учествовала.

  3.Због накарадног изборног система где се гласа за вође странака који су ушминкани у фотошопу, а онда они у Скупштине (једну и другу) уведу кога хоће и кога им газде одреде. Предлажем да заједно променимо изборни систем па да гласамо по имену и презимену за лика кога желимо као свог представника у парламенту.

  4.Зато што сте Србијанци – држављани Републике Србије, ма колико вам то било мрско 🙂

  5.Зато што је тзв. ВАНУ основана као резултат компромиса антисрпских организација познатих као ДС,ЛСВ,ЛДП,Г-17+, итд, иако за њеним постојањем не постоји никаква потреба.
  Једна нормална држава има једну академију наука; Француска на пример не може имати више од 100 академика, а Србија их већ има 134 (колико се сећам)… Што ће рећи – супериорнији смо научно-уметнички од Француза?! Будимо озбиљни.
  РВБ је основана са чисто пљачкашким мотивима, на тековинама некадашње Љубљанске банке; намера оснивача је да користећи буџет Србије што више новца упумпа у ту банку (под фирмом наводног “ финансирања развоја покрајине“), подели га својим сарадницима у виду кредита а када банка стигне пред ликвидацију (јер не може да наплаћује ануитете) – да се изврши спин који ће Републику Србију и њене органе окривити за „уништење финансијског сектора Војводине“, напада на аутономију, итд, и предложити решење које је патентирала сепаратистичка Словенија 1990. – РАЗДРЗЖИВАЊЕ.
  Пошто је познато да „међународна заједница“ од које сепаратисти очекују подршку нема намеру да се упушта у распетљавање наших завера и комбинација – аутори очекују да ће Србија бити стављена под Дамоклов мач – решити проблем са северном покрајином која ће због пљачке коју су извршили њени ИЗАБРАНИ РУКОВОДИОЦИ бити додатно осиромашена и „наелектрисана“ или допустити сецесију по црногорском моделу.
  То је сценарио од пре двадесет година и као што видиш – неки од нас га се итекако детаљно сећају; овог пута неће проћи.
  „Војвођанска застава“ се пали јер то није државна застава и није је забрањено палити више него обичну крпу. Можда би право питање за војвођанере било: Каква смо ми то „нација“ кад унутар себе имамо толико припадника који мрзе нашу заставу?

  7. А зашто ја имам утисак да теби смета једино „православна клерикализација“? Мислим – овде видех прозивке Двери, па ко велим – изгледа да ти смета само православни клир? Ако грешим, молим те да ме демантујеш па ћу ти се о’ма извинути.

  8.Зато што се у железницу већ тридесет година не инвестира, већ сав новац који држава определи за ту рупу без дна – они потроше на крпљење постојећих капацитета и плате запослених. Ко брани покрајинској влади да изврши рационализацију на територији војводине? Претпостављам да би тако остало више новца за занављање возила, постројења, итд…
  Узгред, није лепо китити се туђим перјем; у Аустро-Угарској није постојала никаква „војводина“. Све што је та држава градила – градила је за своје а не „војвођанске потребе“. Зато – лажу те они што кажу да сто пута поновљена лаж постаје истина; остаје и даље лаж, само – неки људи имају обичај да се запитају: Зашто и за чије бабе здравље овај толико лаже? Мора да је у питању нека туђа лова…

  9.Не знам зашто изврћеш чињенице. Надам се да ћу сазнати из неког твог евентуалног одговора; ово до сад је обичан сепаратистички спин за неписмени сланинарско-дођошки плебс коме је увек и за све други крив.

  10.Образовни систем не ствара ништа изузев недоучених наставника – ленштина незаинтересованих ни за шта осим за своје благоутробије и још горих дипломаца. Фашизам се ствара на оваквим местима где просечан српски омладинац када види срање које си натруковао не може да се сети ничег паметнијег од: „Треба вас све протерати у Мађарску/Хрватску…“ Али, у праву си; са младима треба радити и код њих развијати прави патриотизам, онај који непогрешиво препознаје непријатеља и труди се (и успева) да га надјача аргументима.

  11. „Војвођанска култура“ одвојена од националних идентитета становника војводине никад није постојала – па је нико није могао ни убити. Не може се убити нешто чега нема; надам се да је ово неспорно.
  Сви грађани војводине, током целе историје неговали су културу народа којима припадају, Срби су свирали гајде, Мађари ударали у цимбало, а сви заједно свирали тамбуре… У чему је овде проблем? Па нема проблема; проблем вештачки покушавају да направе људи попут тебе који не умеју да произведу ништа осим угљен диоксида и понекад метана кад се натуку грахорица.
  У мом граду постоје културмноуметничка друштва свих заједница осим српске; друштво у коме се окупљају Срби назива се
  „Градско КУД…“. Ко зна зашто је то добро, ваљда то значи да је „Град“ наш, српски – као што уосталом и јесте.

  Dragoslav Pavkov Јели барабо, а зашто није могуће објавити наставак овог егзерцира? Само да знаш – већ је објављено на још три фб групе, на мом приватном и заједничком (веома посећеном) блогу, а надам се да ће колико сутра осванути и на пар српскоцрногорских сајтова. Тражили сте – дувајте га.
  Није могуће објавити коментар.

  Posted by драгослав павков

  http://revolucijasada.blogspot.com/2012/11/blog-post_1274.html

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: