Otpor deindustrijalizaciji i otimanju zemlje

Otpor deindustrijalizaciji i otimanju zemlje

Autor: Pokret za slobodu

Konferencija POKRETA ZA SLOBODU pod nazivom „Borba za budućnost“ održana je 2. decembra u zgradi REX-a, u Beogradu. Brojni akteri iz Srbije i okolnih zemalja govorili su o situaciji u kojoj se trenutno nalazimo; posebno o dve glavne teme – radničkom otporu deindustrijalizaciji i seoskom otporu otimanju zemlje.

Na početku konferencije Milenko Srećković je govorio o efektima poslednjeg radničkog protesta, održanog u Beogradu 14. septembra u organizaciji POKRETA ZA SLOBODU:

“Problemi oko vlasništva nad zemljom, nastali privatizacijom poljoprivrednih preduzeća i kombinata, stvaraju osnovu za ujedinjavanje radničkih i seljačkih borbi u zajednički front, usmeren na reindustrijalizaciju i očuvanje zemljišta od privatnih interesa vlasnika krupnog kapitala.Ta dva fronta su prioritetna za ponovno dostizanje suvereniteta i samoodrživog razvoja, bez potrebe za rizičnim zaduživanjem koje je brojne zemlje već potčinilo diktatu najmoćnijih država Evropske Unije. Težak položaj u kom se nalazi bratski grčki narod, povampirenje nacizma i drugih oruđa imperijalnih sila, beskrupolozno potčinjavanje interesima multinacionalnih korporacija uz pomoć marionetskih i korumpiranih nacionalnih vlasti, pretnja otuđenja poljoprivrednog zemljišta i urušavanje domaće industrije zahtevaju snažan i organizovan narodni odgovor. Mogu li se brojni difuzni otpori još više udružiti u što snažniji pokret otpora, nakon inicijalnog povezivanja koje smo započeli stvaranjem Koordinacionog odbora radničko-seljačkih organizacija (nekadašnji Koordinacioni odbor radničkih protesta)? Može li doći do stvaranja balkanskog pokreta otpora koji bi predvodili radnici i seljaci, i njihovog udruživanja sa progresivnim snagama u svetu koje pokušavaju da nametnu humaniju viziju društva? Ovu konferenciju POKRET ZA SLOBODU organizuje kako bi došli do odgovora u kom pravcu usmeriti naše predstojeće borbe“

Izveštaj i video sa konferencije „BORBA ZA BUDUĆNOST“

http://kontra-punkt.info/%E2%80%9Eborba-za-budu%C4%87nost%E2%80%9C-%E2%80%93-konferencija-pokreta-za-slobodu

>

>>

>>> ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ СА БЛОГА:

Нови протест Покрета за слободу

Detaljni opisi pojedinačnih slučajeva dostupni su na našem sajtu www.pokret.net, posebno u dopisima koje smo nedavno dostavili Kabinetu predsedništva. U njima su pružene informacije o trenutnoj situaciji u sledećim preduzećima: Srbolek”, IP ”Prosveta”, ”Tri grozda”, ”Rekord”, ”Minel Transformatori”, ”Rafinerija nafte” iz Beograda, ”Sever”, ”Agrokombinat”, ”Azotara”, ”Ikom” iz Subotice, ”Jugoremedija” iz Zrenjanina. Dopisi o brojnim drugim preduzećima su u pripremi.

>

ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ СРБИЈЕ

Izmene Zakona o planiranju i izgradnji – nastavak tajkunizacije Srbije

Подршка влади окупиране Србије у борби против корупције

 

4 Responses to Otpor deindustrijalizaciji i otimanju zemlje

  1. Varagić Nikola каже:

    Radio Študent, Ljubljana:

    V oddaji smo pokrili srbsko gibanje Pokret za slobodu in izdajo dvosmernega makedonsko-slovenskega slovarja.

    S Remzo Skenderovičem, avtorjem slovarja o razmerju makedonščine in slovenščine. S Milenkom Srečkovičem, ustanoviteljem Pokreta za slobodu, o gibanju.

    http://www.radiostudent.si/politika/balkan-ekspres/pokret-za-slobodu-0

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: