Dragoljub Petrović: Od EU do UAE

„Ko nas može, ko nas smije, rastaviti od Zambije“ – pevao je naš radni narod u čast Keneta Kaunde. „Stigo nam je Selasije, komunista iz Azije“ – pevao je naš radni narod u čast Hajle Selasija, cara Etiopije, Afrika. „Nema bitke, nema rata, bez Jasera Arafata“ – pevao je naš radni narod u čast vođe PLO. Jedini kome naš radni narod zasad nije spevao niti jednu pesmu jeste Muhamed bin Zajed el Nahjan, šeik, koji je prošle nedelje bio u kraćoj ali prijateljskoj šoping turi po Srbiji.

Iz šeikove interne komunikacije sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije („moj brat Aleksandar“), doznali smo da je Vučić 20 godina uspešno krio kako ima burazera Arapina, koji može sve da nas kupi, u paketu, ali je za to čekao povoljnu priliku – da Srbija konačno postane UAE – Urnebesna Acina Enklava. Uglavnom, Vučićev brat šeik osećao se u Srbiji ko Srbin u Segedinu.

Na aerodromu su ga dočekali svi koji su se nadali da će šeik baš njih da kupi. Ostaje nejasno šta će na dočeku prestolonaslednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šefovi BIA, VOA & VBA, osim ako u paketu sa poljoprivrednim kombinatima nije dogovorena i prodaja svih domaćih brendiranih službi koje se bave obaveštajnim & kontraobaveštajnim poslovima. Prijateljskoj UAE, ispostavilo se, fale plodne oranice, obučeni špijuni i jedan FK koji ima pehar Kupa evropskih šampiona.

Iz tog razloga je našem poznatom Fudbalskom klubu koji je promenio ime iz Crvena Zvezda u „Kad je teško – Čović“, poslata depeša iz potpredsednikovog kabineta, bazirana na epskoj narodnoj pesmi „Kraljević Marko & Arapin“. Sadržaj depeše prenosimo u celini:

„Kad Arapin sa svatovi dođe, Neka njega l’jepo dočekaju, I nek tebe dadu Arapinu, Da u dvoru ne zameće kavge, A ja znadem, đe ću te oteti, Ako Bog da i sreća junačka“.

Na već legendarnoj fotografiji koja je usledila – Džaja, Aca & šeik u civilnom odelu, takoreći kežual – smeju se ko lud na brašno zagledani u crveno-beli dres koji je Zvezda darovala dragom gostu.

Vi ste veoma Šarm el Šeik – rekao mu je posle toga na tečnom arapskom sveže amnestirani Džaja, što u prevodu znači: „Vi ste neverovatno šarmantan čovek“.

Posle su ga vodili na ručak, mada je Džaja, gledajući onu sliku gde se šeik široko osmehuje, došao na ideju da ga prijatno iznenade i besplatno odvedu kod zubara. On je, pak, objasnio da nema potrebe, pošto je već u pregovorima sa bratom Aleksandrom o kupovini Stomatološkog fakulteta.

Burazer Aca, znan još i kao „Mali bata Ujedinjenih Arapskih Emirata“, na rastanku je dodao kako se nada da će šeik otkup Srbije završiti pre proleća, pošto se kod braće Arapa nikad ne zna ko će biti na vlasti posle proleća. Sa druge strane, Džaja je izrazio nadu da će Zvezda, ako već 20 godina ne može da „obezbedi proleće u Evropi“, dočekati makar „arapsko proleće“. Šeik se na ovu Džajinu opasku samo kiselo nasmejao, kao i brat Aca, ali je Džaja relaksirao situaciju konstatacijom: „Karijes na dvojci!“

Valjda ćemo se do naredne posete malko organizovati i uvežbati, kako bi naša duhovna vertikala sa šeikom bila potpuno vertikalna, pa će ga sledeći put na aerodromu dočekati Viva Vox u pratnji trubača sa kompozicijom: „Vičem EU, vičem UA, vičem E, volim samo UAE“.

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/od_eu_do_uae.890.html?news_id=254338

>

Dragoljub Petrović: Krcun na Marakani

Dragoljub Petrović: Džak generacije

Dragoljub Petrović: Od Arkana do Tonija

Pokisli četnici čekali Čedu

 

2 Responses to Dragoljub Petrović: Od EU do UAE

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: