Dragoljub Petrović: Kivi republika

Srbija nije banana republika – rekao je premijer Ivica pet dana pre nego što je otkriven njegov molitveni doručak sa jednim istinskim rodoljubom, Radulović Rodoljubom, zvanim Miša Banana. Kada je provaljen za Bananu – Dačić je pozeleneo ko kivi. I tako postao prvi mali zeleni na čelu Vlade Srbije. Srpski premijer, zapravo, u poslednje dve nedelje izgleda ko da je upravo pao s Marsa. Života u kosmosu nesumnjivo – ima. Ali ga u Srbiji sve više – nema.

Taman što se iskobeljao iz afere „Gaće“, gde ga je zdušno branio njegov savetnik Ivica Tončev – ličnost koja sve drži pod kontrolom, sem kratkosilaznih i dugouzlaznih akcenata – premijer je upao grlom u banane.

Ja nisam znao da je Miša Banana zabranjeno voće – izjavio je Dačić u svoju odbranu i mahao „Belom knjigom“, štivom obima Biblije koju stalno nosi sa sobom i temeljno je pročita pre svakog sastanka. Premijer je, naime, još kad je postao ministar policije, uveo književno pravilo da se sastaje samo sa osobama kojih nema u „Beloj knjizi“. Međutim, ako utvrdi da je ta osoba upisana u knjigu, zamoli sekretaricu da javi kako neće moći da dođe, jerbo ga boli glava.

– Zašto ste se sastali sa Tačijem – pitali su ga, najpre, novinari.

– Evo gospodo – mahao je „Belom knjigom“ u Briselu – gospodina Tačija nema u „Beloj knjizi“…

Tako su ga namagarčili i u skrivenoj kameri. Njemu, naime, nije bitno da l’ voditeljka nosi gaće, bitno je da je nema u „Beloj knjizi“. Na Arkanovu svadbu je išao, istina, kad još nije postojala „Bela knjiga“… I to je sasvim u redu.

Na molitvenom doručku u ribljem restoranu „Gušti mora“, gde se susreo sa Mišom, premijeru ništa nije delovalo sumnjivo – ni to što se Banana, za koga je mislio da je neki propali beogradski taksista, stalno raspituje o Šariću, jerbo se beogradski taksisti stalno raspituju o Šariću. Nije mu bilo sumnjivo ni što je Banana za glavno jelo naručio salatu od hobotnice. A svaka hobotnica, jelte, što bi reko Vučić, ima mnogo pipaka. Nije mu bilo sumnjivo ni što je Tadić kasnije na svakom sastanku tamanio banane u velikim količinama. Mislio je da Tadić voli banane, nikad mu nije padalo napamet da je u pitanju neverbalna komunikacija. Na jeziku neverbalne komunikacije, ljuštenje & konzumiranje banana u abnormalnim količinama znači: „Znamo za Mišu, ali nećemo nikom da kažemo“.

Dačiću je, ipak, trenutno najvažnije da mu Vučić ništa ne zamera po pitanju bilateralnih susreta sa Mišom Bananom. Kada su pravili Vladu, pravdoljubivi Vučić o tome ništa nije znao. Pre nego je napravio koaliciju sa Ivicom, istina, Vučić je tvrdio, jedino, da se Dačić sastajao sa izvesnim Lukom Bojovićem, glavnim junakom „Bele knjige“. Ali mu se Ivica, izgleda, zakleo na Bibliji, pardon, na „Beloj knjizi“, da to nije tačno. Kakvi likovi!

Banane, ananas i pomorandže su ozbiljno južno voće za srpske prilike. Tako da Srbija nije banana republika, nije ni ananas republika, a nije ni pomorandža republika. Srbija je više – kivi republika. Od premijera pa naniže svi su sve zeleniji. Valjda stiže proleće?

http://www.danas.rs

>

Питања Двери за банана Владу Србије!

Српске Двери захтевају оставку и одговорност банана Владе и њеног председника, и јавно поставља следећа питања која не смеју остати без одговора.

>

Откривена тајна: Формирана Влада у “Звездама гранда”

Протести у Београду

>

Dragoljub Petrović: Od EU do UAE

Dragoljub Petrović: Krcun na Marakani

Dragoljub Petrović: Džak generacije

Dragoljub Petrović: Od Arkana do Tonija

Pokisli četnici čekali Čedu

4 Responses to Dragoljub Petrović: Kivi republika

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: