Radivoj Cvetićanin: Prijateljska ruka ili odgovor Vesni Pešić

 

(…) Ko su, međutim, ti, ko su Dačićevi neprijatelji koje smo gore spomenuli? Upravo među novim Dačićevim prijateljima drži se da su to nereformisane frakcije tajne policije, Koštuničini dogmatici, bivši građani Vesne Pešić zaostali u razvoju, i, naravno, demokrate, jedan, dakle, šareni svet čudno ujedinjen u zaveri protiv ispravnog političkog projekta. Mi dodajemo još jednoga za to kolo. Dačić ga je dva-tri puta izazvao, najdrskije kad mu je srušio kosovsku platformu, dva-tri puta pak samouvereno nadigrao. Dakle, Tomu Nikolića. Simptomatično je, naime, da niko ne spominje njega koji je doista otvorio sezonu lova. Na povratku iz Crne Gore, podsećamo, on je jednoj tamošnjoj televiziji otkrio svu važnost borbe protiv Šarićevog nasleđa. Priča kreće posle toga.

Vesna Pešić prelazi preko te činjenice kao preko mačjeg kašlja, pa i ovde, umesto Nikolića, vidi svoju žrtvu, Borisa Tadića, blamirajući ne samo one koji stvarno ne razumeju Dačićev napor nego i one koji njegovu hrabrosti i viziju cene ali bi hteli da ih praktikuje premijer koji ima čiste ruke. Nikad ne treba smetnuti s uma to da je Milošević, na primer, jednom u Vašingtonu bio faktor mira i stabilnosti na Balkanu, i da se nedugo zatim obreo tamo u odelu balkanskog kasapina. Nipošto ne priželjkujemo takvu političku sudbinu za Dačića. Hoćemo samo da kažemo da se ona ne nalazi apsolutno nigde drugde nego na onih sto i trideset diskova, za koje je on – govorilo se za svim boljim kafanskim stolovima još prošloga leta – i te kako znao. Ali ih je ignorisao. Sada to ne ide, kao što ne ide, uzaludna je, ni galama njegovih novih političkih prijatelja, bez obzira na činjenicu da su oni u nju uložili svoje velike političke karijere. Kad se kanalizacija izlije pred kuću, dobri moji, smrad se širi i kroz zatvorene prozore.

http://www.danas.rs/dodaci/vikend/prijateljska_ruka.26.html?news_id=255927

>

>>

>>> ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ СА БЛОГА КОСМЕТ via КОСМОС:

ДСС руши СПС, можда и СНС. ”Грађанска Србија” није на страни председника СПС и владе СПС-СНС. Двери и даље под цензуром.

Ištvan Kaić: Naša mala građanistička crkva

KOSMET via KOSMOS: Коментар Дана

ЕУ против ванредних избора у Србији. ”Влада” Србије започела ”преговоре” са ЕУ око датума за чланство. Космет остаје под војном окупацијом. Србија остаје под економском окупацијом.

Владимир Вујић: НАШ НОВИ НАЦИОНАЛИЗАМ И ЕВРОПА

Radivoj Cvetićanin o Komisiji za istinu o ubistvima novinara

 

2 Responses to Radivoj Cvetićanin: Prijateljska ruka ili odgovor Vesni Pešić

  1. […] Radivoj Cvetićanin: Prijateljska ruka ili odgovor Vesni Pešić […]

  2. […] Radivoj Cvetićanin: Prijateljska ruka ili odgovor Vesni Pešić […]

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: