ПРЕВРАТ – трећи део

Бранимир Марковић МУЏАХЕДИНИ ВАЛХАЛЕ

Псеудодискурс (кобајаги, фингирана расправа) тзв. Друге Србије на тему Косова (а и шире) би се, без опасности да се прогласи за вулгаризацију, могао окарактерисати као лапрдање – испразно трућање о небитним темама. (…) Никад објашњење, никад анализа, никад упитаност и тражење одговора, никад било какво утемељено предвиђање и планирање, већ само испразно и предосадно понављање једних те истих фраза (“прихватање реалности”, “исувише историје”, “окренимо се будућности”, “није важна територија већ људи”…). Сасвим неначелно, јер ником од њих не пада на памет да принципе које “имплементирају” Србима примене, макар у теоретским моделима,  рецимо на Немце. Јој како би тада испали глупи у друштву, чак и у својим очима. Посебно комичну изведбу имали смо пре неко вече у Утиску недеље (опет сам га гледао, ја буудалеее). Кулминирала је гласним понављањем “ја немам проблема са столицом”, “ја немам проблема са столицом”. Није реч о хвалисању својом крепкошћу пензионерке Србијанке Турајлић, већ о столици за репубљик Косова у Уједињеним нацијама. И наравно, никаквог објашњења разлога и евентуалних последица сем “ја (па ја, мера свих ствари) немам проблема”.

(…) У вечитом дербију прве и друге Србије баш на пољу Косовском, најрепрезентативнији друге (Пешићка и Прокић) су ненадано показали чак и моралну супериорност првенствено због придржавања сопстевих начела “ко пијан плота”, пославши у “ропотарницу историје” кроз врло жестолу расправу оне своје  ”с столицом” који су наставили  да нас замајавају безначелном  ”антипротвношћу”, игри у којј су прво србијаши ипак шампиони. О томе у следећем наставку.

……

Драгослав Павков: Пред зидом

Недавно сам написао два текста на тему „Војводине“, под називом „Филозофија деструкције“; нико од оних који прате prevrat.com није их пренео, па помислих – биће да су предугачки. Узех да их скратим, да направим „два у један“, скраћену верзијупослах „патриотским“ сајтовима са којима сарађујем и – ништа: Ни од ког’ ни абера. Прочитах поново све што сам натруковао, рекох – можда је писаније неписмено, испод нивоа угледних портала – ма јок море, кад им је одговарала тема – објављивали су ми много неписменије, у афекту писане текстове… Дакле, о чему се ради? Као што рекох – тема није довољно атрактивна. Војводина (више) није довољно атрактивна за Српство и Србију.

Тако да слободно можемо рећи – Војводина се данас налази у ниском старту за издвајање из састава Србије; и то не зато што перјанице одбране Српства нису нашли за сходно да објаве нека моја писанија, већ зато јер им до Војводине у саставу Србије није ни стало. Стало им је једино до тога да сутра могу да кажу: Јесам ли вам рекао!

(…) Сви који осећају да су државни интерес у Војводини и територијална  целовитост Србије угрожени морају да победе личне суревњивости и анимозитете и стану у један фронт у коме ће свако да ради оно што најбоље зна.

http://prevrat.wordpress.com/

некадашњи блог)еволуција

>

>>

>>> ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ СА БЛОГА КОСМЕТ via КОСМОС:

ПРЕВРАТ

ПРЕВРАТ – други део

ПОЛЕМИКА НА ДЕСНИЦИ – НАСТАВАК

Југословенство

ОДГОВОР ДРАГОСЛАВУ ПАВКОВУ – Југословенство II део

Да ли је одлука Уставног суда у функцији одбране или напада на Србију?

ПЛАН за КОСМЕТ

БОГата Србија

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: