Oкупљање империјалиста унутар eвро-атлантске цивилизације и окупљање међу патриотским странкама у Србији

(…) Paskval je prognozirao da će SAD do 2030. moći da zadovolje sve svoje potrebe za energijom uvozom sa svog kontinenta. Rezultati poverljivog istraživanja, koje je nedavno sprovela nemačka obaveštajna služba, pokazuju da se povećava mogućnost da SAD do 2020. zapravo postanu izvoznik gasa i nafte, što je suprotno u odnosu na njenu aktuelnu poziciju najvećeg uvoznika energije na svetu. Tu ulogu će najverovatnije preuzeti Kina, koja bi sve više zavisila od Bliskog istoka. (…) Bajden je ukazao da je „Evropa najveći ekonomski partner Amerike“, podsećajući na cifre za koje se često sticao utisak da Obamina administracija koja je fokusirana na Aziju zaboravlja. On je podsetio na „više od 600 milijardi dolara ostvarenih na godišnjem nivou u trgovini, zahvaljujući kojima se stvaraju i održavaju milioni radnih mesta na kontinentu i kod kuće“. Bajden je samouvereno zaključio:“Evropa je i dalje neophodan partner Amerike. Oprostite mi na izvesnoj dozi nadmenosti, ali ja verujem i da smo mi vaš preko potreban partner“. Ove snažne reči ukazuju na novi senzibilitet u Vašingtonu. Kao bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton je izjavila u jednom od svojih poslednjih govora o spoljnoj politici da SAD ne planiraju da fokus preusmere sa Evrope na Aziju, već sa Evropom na Aziju.

EN-MARI SLOTER

Autorka je bivša direktorka u Stejt departmentu. Profesorka je na univerzitetu Prinston

http://www.danas.rs/sad_kao_izvoznik_nafte

Novi američki državni sekretar Džon Keri započeo je juče svoju prvu inostranu turneju od kako je 1. februara stupio na dužnost. Nije iznenađenje što je Keriju prva stanica tokom desetodnevne turneje London. To je još jedna potvrda starog transatlantskog savezništva, bilo da je reč o evropskim ili, uopšte, svetskim poslovima, a jedna od tema je i obnavljanje spora Britanije i Argentine oko Foklanda.

http://www.danas.rs/keri_na_slusanju

Kad izbije kriza, NATO nema zamenu

**********

Зашто СРС и ДСС избегавају предизборне коалиције?

24. фебруар 2013. | Васељенска ТВ

(…) Из ког разлога СРС и ДСС избегавају да уђу у предизборну родољубиву коалицију? Двери позивају на коалицију, али СРС и ДСС „нит зборе нит роморе“… Зашто?“

Ми питамо, наши колумнисти одговарају.

Небојша Малић, политички аналитичар

(…) Двери јесу нова странка, али то само значи да они нису доводили на власт ДОС, нити је из њих настала нова издајничка странка. Можда зато ДСС и Радикали и ћуте, не би да таласају и поремете истем у којем је њима, изгледа, сасвим лепо – а што држава и народ пропадоше, ником ништа. Случајно или намерно, понашају се као „корисни идиоти“ режима.

А Двери бих упитао да ли после 2008 и 2012 стварно мисле да се издајници могу сменити на изборима – мада је то већ тема за неки други пут.

Драгослав Павков

(…) Лично, мислим да је „национална прича“ на којој све три странке граде свој имиџ дошла до зида одакле нема даље; једноставно за већину гласача у Србији, теме које ове странке намећу делују апстрактно и на њима се не може окупити критична маса довољна да нешто промени.

Социјални моменат кризе покренуће неминовне промене у начину управљања овом земљом, а што такве теме нико не покреће – па, неко ће морати, и то ускоро. Надам се само да нас опет неће превеслати неки комунисти.

Бранко Жујовић, новинар, Пекинг

(…) Нисам сигуран да ДСС има енергију и после свега вољу, Двери искуство и стварну вољу, а СРС капацитет за коалицију. Србији одавно недостаје квалификована, витална и морална политичка снага, кадра да ефикасно понуди одрживе евроазијске интеграције, насупрот заблуди званој Србија у ЕУ.

Александар Павић, координатор Иницијативе „Никад Граница“

Разговори и позиви у предизборну родољубиву (са или без наводница) коалицију, у тренутку када испод носа већинске родољубиве јавности трио Николић-Vuchich-Тачић јавно спроводи издају косметских Срба, нису најважнија тема за ту исту јавност. Родољубива коалиција треба да се ствара сада, мимо избора, мобилисањем тих потенцијалних гласача да се сада, тј. током марта и априла, активно супротставе спровођењу тзв. бриселских споразума.

Весна Веизовић, публициста

(…)Шешеља не занима шта ће бити с Србијом, СРС или чак и са његовом породицом. Њему је најважније да „уђе у историју“. Разлоге томе можемо, између осталог, тражити и у његовом тамничењу за време СФРЈ када је делио ћелију с Парагом, оведоченим павелићевцем.

(…) Коштуница је под утицајем црногорског фактора, који додуше (тај црногорски фактор у његовом окружењу) пројављује се с србског становиша, али је суштински веома оптерећен црногорском сујетом и гордошћу која је у супротности својим дејством с србском користи. Те самим тим није спремна на сарадњу с Дверима, који су за то и сами сносе одговорност, јер у својој неискусности тј. неразумевања токова политичких, чине погрешне кораке, а такве грешке долазе и од њихове омамљености да имају месијанску улогу, те због тога превише наступају и на своју штету, а последично и на штету поприличног бирачког тела које има уобличен став, а није у стању га искористи где он може да буде користан.

Уосталом и СРС и ДСС су имали небројено прилика да се удруже у протеклих двадесет година, а поред тога су и показали у власти и на власти колико могу да учине за Србију. Стога је овакав један патриотски блок само враћање на старо, који би додуше донео привремену добит од обједињавања гласова, али све је то по оној народној „што је баби мило, то јој се и снило“, зато што елеметни преко којих се све ово што доживљавамо спроводи, неће омогућити.  Све ове чиниоце вешто користе овдашње „наше службе“ да помоћу тога не долази до промене стања, не само од 1945. него слободно можемо рећи ако суштински уђемо у дубину етнопсихолошку, од 1903.

http://www.vaseljenska.com/zasto-srs-i-dss-izbegavaju-predizborne-koalicije

>

>>

>>> ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ СА БЛОГА:

Глупаци и преваранти

ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ СРБИЈЕ

БОГата Србија

4 Responses to Oкупљање империјалиста унутар eвро-атлантске цивилизације и окупљање међу патриотским странкама у Србији

 1. Varagić Nikola каже:

  Svetislav Basara

  Obradova tajna

  Otkako je Sahibija onomad lansirao ideju „srpske misli“, u časovima dokolice često kontam šta bi to moglo biti. Možda NSPM? Ne bih rekao. Ciljao je na nešto mnogo više. Odmah nakon lansiranja te eklatantne besmislice osvrnuo sam se u gnevu u ovoj kolumni i skrenuo pažnju cenjenom publikumu da s jedne strane postoji opšteljudska misao, a s druge različiti jezici.

  Jer, da nije tako, da počem postoje engleska i srpska misao, ne bi ga, majci, nijedan pripadnik engleske misli uspeo da nauči srpski jezik niti bi ijedan „srpski mislilac“ mogao da nauči engleski. (A mnogi srpski mislioci novije generacije ga znaju.) Ne bismo, dakle, nikada mogli da čitamo prevode Šekspira ili (da ne idemo baš na Šekspira) – meni bližih – Jejtsa, Džojsa i Beketa.

  U kroki-kritici takozvane srpske misli moja malenkost nije pošla od novotarija, poput političke korektnosti i ljudskopravaške palamudnjave, nego sam posegao za Starim zavetom, koji nas podseća da je ljudski rod jako dugo govorio jednim zajedničkim jezikom, a da je pometnja jezika nastala kao posledica teških ljudskih zastranjivanja i brljotina. Šta je, zapravo, bio razlog – pojma nemam. Mojsije nije ulazio u detalje. Pominjao je izgradnju neke kule, ali ta materija je za mistike. Mi Mojsiju moramo verovati na reč. Ili ne verovati. Stvar izbora.

  Kao što napred rekoh, u časovima dokolice volim da analiziram srpsku misao i srpske mislioce u težnji da dokučim dubinu srpske tajne i mogu vam reći da tu nikakve tajne nema, da tu zapravo nema ničega osim najcrnje zatucanosti, zasenjivanja prostote, praznoslovlja, visokoparnog palamuđenja i iz takvog „mišljenja“ stečenog lakog keša i lagodnih privilegija.

  Tako je, vremenom, na red za analizu došao i Obrad Kesić, „analitičar iz Vašingtona“, koji je ovih dana blagoizvoleo dati omanji intervju Danasu. Pažljivo sam, dakle, pročitao šta je Obrad imao da kaže i mogu vam reći da je džaba krečio. Sve su to desetinama hiljada puta izgovorili mnogo poznatiji srpski mislioci. Ista opšta mesta, isto fingirana ogorčenost, ista (loše) odglumljena zabrinutost za kleti „nacionalni interes“. Svi mislioci, bez obzira na generaciju, znaju sve, nema te ujdurme koju neće raskrinkati, nema te zavere koju neće prozreti. Živo me čudi kako nam pored tolikih mislilaca ovako loše ide. Ali da ne grešim dušu, Kesić je ipak proširio srpske misaone horizonte. „Americi ne smeta niko ako ostvaruje njihove ciljeve“, eto tajne koju nam je otkrio Obrad. Pitanje je, cenjeni publikume, ali onako iskreno – da li bi Obrad bio protiv nekoga ko ostvaruje njegove ciljeve?

  http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/obradova_tajna.881.html?news_id=256328

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: