Вук Огњеновић: Биографије издајника – Драган Марковић Палма

 

Драган Марковић Палма рођен је 1960. године у Кончареву. Завршио је средњу школу ученика у привреди. Приватни је предузетник и власник компаније “Палма” која се бави транспортом и трговином. Поседује телевизију „Палма плус”, кик-бокс клуб “Палмини тигрови”, а води и фонд “Треће дете”. Проглашен је за најбољег менаџера и предузетника Србије у 1995. години.

У Палминој званичној биографији наводи се да је пословну каријеру започео помажући оцу да пече циглу, да би касније почео да изнајмљује шаторе за свадбе. Убрзо Марковић купује камион и почиње да се бави превозом угља. У том послу постао је монополиста у снабдевању синдиката Фабрике каблова, а затим је угљем снабдевао и восјку СРЈ.

Незванично, Палма је на почетку своје пословне каријере био најобичнији таљигаш. Како је тај исти таљигаш доспео до места првог човека у Јагодини? Поштеним радом? Не. 1992. године амбициозни таљигаш из Кончарева, без скрупула према било којој врсти криминала и корупције, послао је гомилу факсова Жељку Ражњатовићу Аркану, пре него што се дотични умилостивио да одговори.

У тим факсовима молио је и преклињао Аркана да га узме у своју заштиту и помогне му, а да ће му он заузврат бити веран и да ће радити све што Аркан пожели. Тако је и било. Палма је Аркану служио за иживљавање, лупање шамара (што сада Палма ради својим потчињеним) и ширење дроге на територији Јагодине и читавог поморавског округа.

Сви дилери дроге и данас су на слободи, иако их јагодинска полиција зна све до једног, безброј пута су хапшени и пуштани на слободу. И за време док је цветао бизнис са наркотицима, нико није могао да купи ни један једини грам угља из Ресавичких рудника, а да заобиђе Палмину фирму. Тако је, уз помоћ мафије, један таљигаш постао ексклузивни испоручилац Фабрици каблова у Јагодини и Војсци СРЈ, по наравно знатно већим ценама од реалне. Отуда богатство.

Једину сенку на вртоглави успон таљигаша бацао је ниподаштавајући однос Аркана према њему, који га је третирао као слугу и више пута му и претио смрћу. На његову велику радост Аркан је убијен и више ништа му није стајало на путу.

Оно што су званичне чињенице је следеће: У политички живот Палма је ушао 1993. године када са Жељком Ражнатовићем Арканом и Бориславом Пелевићем оснива Странку српског јединства, а 1998. постаје потпредседник странке. Био је једини одборник ССЈ-а у Јагодини после избора 1996. године које је у том граду добила коалиција Заједно. На изборима 2000. године изабран је за републичког посланика са листе ССЈ. У тој странци остаје до 2003. године. Године 2004. оснива странку Јединствена Србија, која осваја највише гласова у Јагодини и Поморављу. На парламентарним изборима 2007. године, ушла је у коалицију са Демократском странком Србије и Новом Србијом и добила два посланичка места. Јагодина је 2008. године добила статус града, а Марковић постаје први градоначелник. Од 2008. године био је посланик је у Скупштини Србије, да би због сукоба интереса септембра 2011. поднео оставку на то место.

Након одржаних избора 2012. Марковић поново постаје народни посланик, али и председник Скупштине општине Јагодина.

Али заиста, како је таљигаш догурао до народног посланика који је издао Косово и Метохију?

Јагодина је једно од првих места у Србији које је имало озбиљну опозицију Слободану Милошевићу. Била је и један од првих градова у коме је почела лупњава у шерпе и лонце. Као што се види из званичне биографије, коалиција на челу са ДС-ом дошла је у Јагодини на власт још 1996.год. Потпуно неспособни, склони корупцији и нераду, за осам година власти у Јагодини нису урадили ништа. Грађани су били разочарани.

Палма, као изузетно амбициозан човек, за то време учио је и радио. Прво је ангажовао личног лектора да га научи да говори, јер до тада је био потпуно неписмен човек, што и касније доказује неким испадима у јавности (шире познат случај Бетовен). Затим је, својом јасном сељачком интелигенцијом, кренуо да попуњава празан простор – угрожене социјалне групе.

Захваљујући пљачкама у Колубари, препродаји угља и дроге, стекао је капитал који је требало паметно уложити да се увећа. То је и урадио. Пред изборе 2004.године поклањао је бесплатно основне животне намирнице (брашно, шећер и сл.) Ромима, угроженим породицама на селу и другим најнижим социјалним категоријама. Своју победи на тим изборима је платио. Али већ на следећим му се вишеструко вратило. Да би пристао на коалицију са ДС-ом (СПС-ЈС-ПУПС), њему лично плаћено је 10 милиона евра на приватан рачун у Црној Гори. У међувремену, схватио је да мора да контролише те угрожене категорије и да свој опстанак на власти осигура за све време владавине, а не само пред изборе. Тако је осмишљен социјални програм и маркетинг који ће га пратити.

Социјални програм, као што су бесплатан превоз за пензионере на територији читаве општине, екскурзије за децу, студенте и пензионере, давања за труднице и децу и сл. активности финансирају се делом из општинског буџета чији је дефицит све већи, а делом из трговине наркотицима. Привредницима који га подржавају додељују се послови, а они заузврат дају донације за ЗОО врт, аква парк и све остало што је паметном таљигашу потребно. Замери ли му се ко, нити има нити ће икада имати посао на територији општине.

Маркетинг који прати преварантски социјални програм, убедио је све људе који не живе у Јагодини да је то град будућности. Ко тако мисли, само би требало да пита људе који тамо живе шта у Јагодини ради од фирми и колике су просечне плате.

Када Палма буде сишао са власти, тада ће становници овог места моћи да виде колико је коштао овај социјални програм и у коликим су дуговима они и њихова деца.

Званично, живи у родном Кончареву. Ожењен је, има два сина и двоје унучади.

Незванично, у приватно-пословном клубу Тигар, који се налази у оквиру комплекса ЗОО врта, а кога су досада посетили сви, али баш сви највиши представници државе Србије, од Бориса Тадића, па до Томислава Николића, а преко страних дипломата и амбасадора на челу са америчким, одиргавају се праве правцате оргије које обичан човек није у стању ни да замисли.

Солидан број девојака који се финансира из истих средстава као и поменути социјални програм, нон стоп је на располагању комплетном државном врху Србије. Неке уцењене због посла, неке због дроге, неке јер тако желе…

Ове девојке и жене имају на располагању кредитне картице и неограничен износ на њима ради дотеривања и улепшавања, али и за све остале сопствене потребе. Све што морају да ураде је да дотрче на сваки позив и испуњавају сваку, па и најперверзнију жељу, као што је например забијање виљушке у њихово голо тело. Није у питању само поменути клуб, јер се оргије спроводе у још неколико хотела и мотела направљених у ову сврху, као што је хотел у близини ЗОО врта или хотел на Морави.

Велики број политичара из државног врха Србије је захваљујући снимцима из ових легла перверзија и неморала, уцењен. Између осталих, и премијер лично.

Ово би у најкраћем био портрет првог у низу посланика који је гласао за издају Косова и Метохије, а надамо се да је сада јасно и зашто. Ускоро и остали портрети

http://www.vaseljenska.com/misljenja/biografije-izdajnika-dragan-markovic-palma/

>

>>

>>> ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ СА БЛОГА КОСМЕТ via КОСМОС:

 

UDBA – ознака (не)квалитета

Дејан Стевановић: О СТАЛЕШКОМ УРЕЂЕЊУ БУДУЋЕ СРБИЈЕ

ВИША (нечиста) СИЛА (у Јагодини)

Јагодина: Истрага о убиству Пантића „тапка” у месту

PU Jagodine: Maloletnici sve brutalniji

Иван Нинић: Јагодински „волонтер“ зарадио милионе!

Dragoljub Petrović: Od Arkana do Tonija

 

16 Responses to Вук Огњеновић: Биографије издајника – Драган Марковић Палма

 1. Varagić Nikola каже:

  Епископ ремезијански Андреј

  У време СФРЈ, сматран је државним непријатељем који је сурово испитиван у иследничкој соби Народне милиције. Прокажен, као његов отац, морао је да доживи личну голготу, како би коначно, из Немачке, где је рођен, преко Грчке, стигао у Србију.

  Педесетдвогодишњи владика говори девет језика, шеф је Кабинета патријарха Иринеја, обавља важне послове у сферама црквене дипломатије. Животопис његовог преостештенства епископа ремезијанског Андреја атипичан је за једног од црквених великодостојника.

  Pатни вихор је мога оца, после рада у Недићевој влади, где је био службеник који је паковао пакете и писма који су слати нашим несрећним Србима у нацистичким логорима у Немачкој и Пољској, довео у Немачку.

  Како је једна Немица одлучила да се уда за ратног заробљеника и српског богослова?

  Моја мајка Марија Јована је из врло побожне римокатоличке породице. На неком мосту, у тренутку када су се мимоилазили, њој је пукла кеса у којој су били хлебови. Тада је млади Добривоје њој помогао да сакупи хлебове. Била је то љубав на први поглед. Из љубави према мом оцу, моја мајка је научила српски језик и прешла у православље.

  Епископ ремезијански Андреј: ”Разговор са десничарском струјом Католичке цркве немогућ”

 2. Varagić Nikola каже:

  UDBA – ознака (не)квалитета

  (…) Зато је наслов овог текста ”UDBA – ознака (не)квалитета”. Нису сви удбаши издајници српства, слуге антихриста и слично. Многи јесу, али не сви. Удбаши владају у Србији. Не знамо ко је све од припадника владајуће елите био убица и лопов[17]. Некима су руке крваве од 1945. а некима после 1990. године. Данас многи помињу некакве успехе у Јагодини, а више од деценије нису откривене и ухапшене убице новинара Милана Пантића нити су ухапшени организатори убиства. Какав је то град који има такав грех а показује се као успешан модел? Зар Јагодина данас не подсећа на време титоизма? Шта се данас другачије ради у Јагодини него што се радило у доба СФРЈ или деведесетих (нпр. колики је минус у буџету општине и како и ко покрива тај минус, посебно, када као маршал, једног дана, ако остане доживотно на власти, буде сахрањен крадоначелник Јагодине)? Неко ће рећи да је крадоначелник Јагодине православац и националиста. Да је православац нисам сигуран, многи то тврде, али бити хришћанин и рећи да си хришћанин није исто. Такође, нисам сигуран да је националиста. Он је, пре свега, егоиста, тип Србина формираног унутар комунизма и удбашке психологије[18]. Прави национализам, тј. да будем прецизан – патриотизам, односно, родољубље – огледа се у томе у каквим условима живе припадници народа и колико је дугорочно одржив тај модел. Да останемо на примеру Јагодине – у том граду јесте нешто изграђено, неки људи су добили краве, други су видели Беч, трећи су се запослили код страног инвеститора и раде за 200 евра (до јуче нису имали посао), али, са друге стране шта могу да купе деци са платом од 200 евра, у каквом друштву расту деца у Јагодини, у какве ће људе да израсту са таквим ”узорима” око себе, колико позоришта ради у том граду, и оно најважније, ко ће, и како, да врати дугове када се заврши епоха садашњег крадоначелника тог града? Зато ме Јагодина данас толико подсећа на СФРЈ некада. Као што су тада продавали Косово и Метохију да би сипали нафту у тракторе, тако и данас раде. Само се данас неки од њих представљају као велики православци. То је једина разлика. Све остало је исто. Зар данас многи не хвале крадоначелника Јагодине како је ”вешт дипломата” зато што има добре односе са амбасадорима држава које су окупирале Србију а са друге стране је наводно русофил који води Јагодинце у Москву и слично? Председник Јединствене Србије води политику ”несврстаних” онако како је ту политику водио и доживотни председник КПЈ и СФРЈ. Какво је то српство када је крадоначелник Јагодине светосавац? Зато сам као Божији знак (упозорење) протумачио несрећу која се догодила у Јагодини после посете Патријарха СПЦ крадоначелнику Јагодине пре пар година, када је избегнута већа трагедија јер је на стадиону могло да дође до погибије деце. Надам се да Патријарх више неће уручивати признања таквим људима јер следећи пут можда страда неко дете….

  https://nikola5.wordpress.com/udba-%d0%be%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d0%b5%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5%d1%82%d0%b0/

 3. Varagić Nikola каже:

  Чачак

  Скупштина града Чачка, на 16. седници одржаној 29. маја 2013. године, донела је препоруку у вези са програмским садржајима телевизија са националном фреквенцијом, којима се вређа морал и нарушава људско достојанство. У препоруци се каже:

  Одборници Скупштине града Чачка, свесни опасности која прети од систематског форсирања програмских садржаја, који најдиректније утичу на стање колективног духа грађана, упућују Републичкој радио-дифузној агенцији најоштрији протест против свих програмских садржаја телевизија са националном фреквенцијом, којима се вређа морал,пропагира педофилија, хомосексуализам, вређа достојанство Српске православне цркве и утиче негативно на формирање вредносних ставова младих генерација. У складу са тим Скупштина града Чачка Републичкој радио-дифузној агенцији упућује препоруку да забрани емитовање риалити програма на телевизијама са националном фреквенцијом.

  Одборници Скупштине града Чачка желе да стану у заштиту нације од културног геноцида, који зарад лаке зараде форсирају телевизије са националном фреквенцијом, програмским садржајима попут „Фарме“, „Великог брата“, „Луде куће“, „Тренутка истине“ и „Прељубника“ и свих осталих емисија којима се вређа људско достојанство и здрав разум.

  Скупштина града Чачка тражи реаговање свих надлежних институција, а посебно Републичке радио-дифузне агенције, у заштити нације од кича, шунда, музичких и програмских садржаја, који су испод сваког културолошког нивоа, а којима је дата национална фреквенција за емитовање, као државни ресурс.

  Скупштина града Чачка очекује од Владе Републике СРбије, Министарства културе и информисања, Републичке радио-дифузне агенције, интелектуалне и културне јавности подршку у заштити јавног морала, опште прихваћених стандарда понашања, заштити традиције, културе, верских осећања и достојанства.

  Скупштина града Чачка тражи да се стане на пут свакој даљој деградацији и вређању јавног морала. Основ за доношење ове препоруке је Закон о радио-дифузији и Опште обавезујуће упутство о понашању емитера (Кодекс понашања емитера).

  Одборници Скупштине града Чачка траже да се ова препорука достави: Влади Републике Србије, Министарству културе и и информисања и Републичкој радио – дифузној агенцији.

 4. Varagić Nikola каже:

  Академик Иван Јевтић затражио је данас од Српске академије наука и уметности (САНУ) да се огласи и алармира Владу Србије поводом телевизијских емисија „Велики брат” и „Фарма” који, према његовом мишљењу, угрожавају морал и дух српске нације.

  Јевтић је на седници Редовне скупштине САНУ рекао да те емисије представљају понижење и уништавање свега људског, моралног, духовног и да нико ништа не предузима, због независности и слободе медија.

  „Треба да постоји слобода медија, али због нечега што дира директно у ментално стање нације, Академија је дужна да на неки начин регује. Треба пронаћи начин да се реагује и затворе ти извори зла. То је нездраво и треба стати му стати на пут”, нагласио је Јевтић.

  Светски признати композитор апеловао је да Академија упути писмо Влади Србије и затражи да се помогне родитељима са много деце.

  „Сведоци смо да сваке године нестане 30.000 људи, то је алармантно стање где опет нико ништа не предузима. У Француској људи са више деце зарађују довољно да ништа не морају да раде. То нису велике паре да се дечији додаци повећају”, рекао је Јевтић.

  Академик Исидора Жебељан је замолила Академију да помогне да заживи делатност Одбора за заштиту српске музичке баштине који је покренут ове године при Одељењу ликовних и музичких уметности САНУ.

  „Замислите ситуацију у којој ‘Сеобе’ Милоша Црњанског никад нису штампане, а не зна се где је оригинални рукопис или да ‘На Дрини ћуприја’ никад није штампана, а да рукопис труне у неком мемљивом подруму. Тада не бисмо имали ни трунчице идеје ко смо, јер не бисмо имали сазнање, искуство које проистиче из ових генијалних и драгоцених уметничких дела која чине наш идентитет”, приметила је Жебељан, додавши да је управо таква ситуација са српском уметничком музичком баштином.

  Она је рекла да готово целокупан опус највећих српских композитора Петра Коњевића, Енрика Јосифа, Миленка Живковића и велеки део стваралштва Василија Мокрањца никад није штампан и труне по мрачним буџацима, док многа дела никад нису изведена, јер се не зна где су ноте.

  „Сви ови композитори су били академици, а можемо само да замишљамо у каквом је стању заоставштина композитора који то нису били. Због ове алармантне, трагичне и катастрофалне ситуације основан је Одбор за заштиту српске музичке баштине и ја вас молим да и у овом невремену помогнете да његове активности заживе како би се идентитету српског народа придодала још једна врло важна карика која је до сада недостајала. Једино ћемо тако открити ко смо”, нагласила је Жебељан.

  Танјуг
  објављено: 30.05.2013.

 5. […] Вук Огњеновић: Биографије издајника – Драган Марковић… […]

 6. […] Вук Огњеновић: Биографије издајника – Драган Марковић… […]

 7. Varagić Nikola каже:

  Paravan za usavršavanje „opasnih momaka“

  AUTOR: R. V. B.

  Beograd – Poznavanje borilačkih veština i bavljenje borilačkim sportovima nekada je bio prestiž kojim su mladi želeli da se kroz sport razvijaju i stiču status u društvu. Poslednje dve decenije sve je više „opasnih momaka“ koji su kroz borilačke sportove želeli da se usavrše da budu opasniji na ulici i tako steknu primat u kriminalnim radnjama.

  Međutim, pojavio se i trend gde su dugogodišnji sportisti, u potrazi za egzistencijom, ulazili u svet fizičkog obezbeđenja. Ti momci, ali i devojke, koji prethodno nisu imali veze sa kriminalom, kroz posao obezbeđenja dolaze u vezu sa kriminalnim radnjama, bivaju vrbovani većim zaradama, ulaze polako u kriminalne tokove i posle teško izlaze iz tih voda, pa čak i postaju vođe kriminalnih bandi.

  Advokat Marko Nicović objašnjava da ulazak sportista u kriminal počinje spontano, da najpre rade kao obezbeđenje, ali da se onda usavršavanjem dovode do ivice zakona i često je prelaze.

  – Kada neko angažuje lično obezbeđenje, važno je da je ta osoba fizički i umećem sposobna da vas odbrani od svih napada, čak i od vatrenog oružja. Najbolje mesto gde možete da vrbujete bodigard su vrhunski sportisti jer oni imaju veštine, mogu da prođu sve provere, a dobri su i za ugled. Što je telohranitelj bolji sportista, cena obezbeđenja je time veća pa je sportistu lakše privući, a poslodavac dobija na prestižu. Međutim, onda se od sportista traži i da nauče da rukuju oružjem, često za to nemaju dozvolu, pa dolaze na ivicu zakona, a ako učestvuju u nekom obračunu, onda je i prelaze – navodi Nicović.

  Ljubomir Vračarević, jedan od utemeljivača realnog aikidoa na našim prostorima, ističe da je glavni problem to što ne postoji regulativa i dovoljna kontrola agencija za obuku i fizičko obezbeđenje, pa kriminalce nema ko da filtrira i spreči ih da se kroz sport i treninge usavršavaju za „život na ulici“.

  – Zakon o fizičko-tehničkom obezbeđenju je godinama na nivou nacrta i nikako da bude usvojen, što ostavlja ogromnu regulatornu prazninu. U borilačkim sportovima sam decenijama i ne poznajem brojne ljude koji na razne načine otvaraju škole borilačkih veština, u kojima neretko treniraju i usavršavaju se ljudi s one strane zakona. Problem je i sa kvaziagencijama za fizičko-tehničko obezbeđenje. One nisu dovoljno kontrolisane, kandidati za posao ne prolaze sve potrebne kontrole, pa se dešava da svako, pa i kriminalci, mogu da se bave ovim poslom – ističe Vračarević.

  On dodaje da je školu za bodigard osnovao pre više od decenije, da je svoje kandidate strogo kontrolisao i odstranjivao sumnjive osobe sa kriminalnom prošlošću, te da je veoma važno da škole nakon obuke stoje iza svojih učenika kada počnu da rade posao. Vračarević zato s ponosom ističe da su njegovi učenici obezbeđivali šest predsednika širom sveta.

  http://www.danas.rs/danasrs/sport/paravan_za_usavrsavanje_opasnih_momaka.18.html?news_id=261646#sthash.s0DdXDkz.dpuf

 8. […] Вук Огњеновић: Биографије издајника – Драган Марковић… […]

 9. […] Вук Огњеновић: Биографије издајника – Драган Марковић… […]

 10. […] Вук Огњеновић: Биографије издајника – Драган Марковић… […]

 11. […] [10] Вук Огњеновић: Биографије издајника – Драган Марковић… […]

 12. […] Вук Огњеновић: Биографије издајника – Драган Марковић… […]

 13. […] Вук Огњеновић: Биографије издајника – Драган Марковић… […]

 14. […] Вук Огњеновић: Биографије издајника – Драган Марковић… […]

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: