Остоја Симетић: Ново писмо напредњаку

Јелко Кацин је најавио: „Треба отворити питање уставног положај аутономије Војводине.“

Ето нових услова на европском путу Србије. Нових за народ, али не и за Вучићеву власт. Не сумњајте, читаоци драги, Алек је ово унапред знао. Он је примио детаљна наређења. Приљежно ради на њиховом испуњавању, али је незгодно да то и нама каже. Неко би се могао запитати је ли све то у интересу Србије, предати Косово, одлепити Војводину, откопчати Рашку, препустити Српску Муслиманима, весело марширати у дугиним бојама, обесправити раднике, распродати земљу… Зато нам Алекови медији информације о новим европским уценама испостављају на кашичицу.

Онда газда седне пред камеру, упре прстима једне о прсте друге руке, оцоњи уста и тегобним гласом каже да је то тешка одлука, али да морамо мислити на своју будућност и да нових услова нема. Раја уздахне дубоко, па каже, „’Ајде још ово, па да живимо боље.“

Затим, понегде, у нишама урбаног отпора, понајвише у родољубивој блогосфери, неко подсети да није крај условима, да ће их бити још, тежих, бесрамнијих, више понижавајућих… али га тишина на унапређеним медијима надгласа, па се не чује, а речи му падну у заборав.

Тада поново дође Јелко, пожели нам мирдиту и затражи још неку тапију. После њега, с различитих нивоа ЕУ администрације чујемо да нема званичних нових услова, да се о неким темама само размишљало, па се онда све на неколика дана или неколике недеље повуче с ТВ екрана, да би се у форми новог Јелковог, Ангелиног, Кетиног или већ нечијег захтева појавило у свој својој оштрини кад је Алек већ опоравио јавност од прошлог понижења причом о борби против корупције.

Е, сад ти види, читаоче, лаже ли Алек или Јелко. Сва је прилика, Словенац у овој ствари наступа искрено. Он у томе и нескривено ужива. Свети се. Понижава. Мучи. Наслађује се.

Кад је ово сасвим јасно, ти читаоче, мораш да донесеш одлуку. Реши, преломи, одлучи и како год да заломиш, биће у реду, само немој да се кријеш иза незнања и неразумевања. Ствар је чиста. Запад ће комадати Cрбију док год му се она (њена власт) подаје. Ти имаш избор. Хоћеш ли бити за Вучића, знајући да је он извођач радова на дробљењу Србије или ће бити против њега.

Ако ти и већина Срба пристајете на цепање земље, ко сам ја да вас кудим?! Молим лепо, и јача су царства пропадала. Ја само не дам ни теби, ни било коме да се прави да је патриота, а да подржава Вучића. Не допуштам никоме да се изговара несхватањем, компликованом ситуацијом, давањем времена новима и сл. Недоумица  нема. Немој да мислиш да се ја сувише љутим на тебе. Напротив, твоје је право да о свом животу одлучујеш, ништа мање него моје о мом. Имаш право и на свој став, на мишљење. Слободно је веровати да национални суверенитет и достојанство нису важнији од 50 евра. Човек има право да мисли како је у реду да педери усвајају децу. Сваком је на вољу да, рецимо, каже како на Косову никад није био и да му зато више значи мали, троугласти тост сендвич у Кнез Михаиловој од Девича или Призренске богословије. Ја ово никоме не спорим. Али не може се тако мислити, радити и гласати, а правити се да то не чиниш! Не дам да глумиш како још не знаш шта нам Алек ради. Зато ја у тебе упирем прстом. Тражим да станеш пред рају и јасно кажеш: „Ма, боли ме уво и за Косово и за Суботицу и за геј параду, ја хоћу да Србија иде ка Унији, па нек’ кошта, шта кошта!“ Истог тренутка ти и ја немамо више проблем. Оно истина, мислићу ја о теби да си шљам, ти о мени да сам будала, али нам се путеви неће пресецати.  Најважније, ти и твоји, нећете више тровати народ. Кад се покажете у правом светлу, биће свима јасно шта нудите. Распад земље. Па ко то хоће, нек изволи, а они што преостану, у фронт против квислинга, у дубок ров контра белих застава и у бункер насупрот напредњачким лицемерима и компрадорима, до истраге наше ја л’ њихове.

http://www.srpskikulturniklub.com/ostoja-novo-pismo

>

>>

>>> ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ СА БЛОГА КОСМЕТ via КОСМОС:

Ванредни избори – тражи се добитна комбинација (Н.В.)

Колико је Србија сиромашна? Колико је богатих у таквој Србији? (Н.В.)

ПОКРЕТ ОТПОРА и УСТАВОТВОРНА СКУПШТИНА (Н.В.)

Србија без опозиције (Н.В.)

Широооко (Н.В.)

Мали, кога шаљеш у Мали? (Н.В.)

Информер: Протест радника у култури ”Стоп уништавању културе” (Н.В.)

Бити Србин православац (данас, у Северној Србији) (Н.В.)

ПОЛЕМИКА НА ДЕСНИЦИ – НАСТАВАК  (Н.В.)  

Зашто у Србији нема сећања на хероје Сутјеске? (Н.В.)

Остоја Симетић: Ко може да сруши Алека и његов двор?

Бошко Обрадовић: Kако је Вучић постао лидер Друге Србије?

Vladan Jovanović: Pozdrav (Borjanki) sa peščanih plaža Sitonije

Zlatko Paković: Novo srpsko udvorištvo

Trajan Zec*: Gospodar rekonstrukcije

Boris Jašović: Periferizacija i niklovanje

Владимир Вујић: НАШ НОВИ НАЦИОНАЛИЗАМ И ЕВРОПА

Миле Милошевић: Шта нам је радити

Mario Kopić: Aktivizam sjećanja

Сви ће завршити у затвору (и то ако буду имали среће)

Бошко Обрадовић и Миленко Срећковић – нови српски лидери

Бошко код Бориса у Револуцији

Србија и Сирија, Сибир и Сиријус*

Избор нових директора БИА, ВОА и ВБА и дешавања пред ”прајд”

ТРЕЋА СРБИЈА (Н.В.)

8 Responses to Остоја Симетић: Ново писмо напредњаку

  1. […] Остоја Симетић: Ново писмо напредњаку […]

  2. […] Остоја Симетић: Ново писмо напредњаку […]

  3. […] Остоја Симетић: Ново писмо напредњаку […]

  4. […] Остоја Симетић: Ново писмо напредњаку […]

  5. […] Остоја Симетић: Ново писмо напредњаку […]

  6. […] Остоја Симетић: Ново писмо напредњаку […]

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: