Никола Варагић: Кесић прелази на N1

Никола Варагић

Никола Варагић

 

Пошто телевизија B92 није продужила уговор са Зораном Кесићем и екипом ЊузНет-а, емисија “24 минута са Зораном Кесићем“ у 2016. години биће приказивана на телевизији N1.

Питање је колико ће се Кесић задржати и на телевизији N1, чији су власници из САД, пошто се очекује да са радом ускоро крене и руска телевизија за српско тржиште – ако не сама RT, онда нека друга руска телевизија, на српском језику.

У сваком случају, очигледно је да Кесић (и људи који попут Кесића јавно критикују власт) може да ради у Србији само ако иза себе, као “леђа“, има неког ко је јачи од оних који воде владу Србије под окупацијом. Пошто САД стоје иза ове владе, невољно прихватају да Кесић пређе на N1 (шта би тек рекли “другосрбијанци“, најверније слуге, када би господари одбили да њиховог омиљеног лика запосле на својој телевизији!). Зато није нереално да за годину-две Кесић пређе на RT или неку сличну руску телевизију на српском језику.

Власник “Антена групе“, која је власник B92 и Прве, Грк Теодор Киријаку, ипак је, као појединац, бизнисмен који мисли само на своју имовину, који долази из државе која нема велики утицај у свету, ситна риба у односу на владу једне државе, чак и ако је та држава Србија, чак и ако је та влада попут овога што сада имамо. Тако ситна риба не иде у рат са једном државом. Сумњам да је са Запада вршен притисак на Грка (мада то није искључено – у том случају N1 не прима Кесића невољно, већ веома вољно). Са друге стране, иза N1 стоје САД, иза RT стоји Русија, и Кесић (и неко попут њега) може да буде заштићен само ако има силу која је толико јака да они који су на власти у Србији могу само да… пошто и овде влада “закон јачег“.

Да ли ће и Родић кренути путем Кесића? Да ли ће продати Курир некој компанији са Запада, или из Русије, или је већ кренуо, али у рат против државе, односно власти, односно појединаца који су на власти у Србији? Ако је кренуо у рат са државом, са каквом силом је ушао у тај рат, ко су му “леђа“? Ако нема “леђа“, онда ће њему бити сломљена кичма, ако не одустане или ако на време не прода све што има, пошто са унутрашњим снагама, са опозицијом каква сада постоји у Србији, без помоћи споља, од неке велике светске силе, Родић и Курир не могу добити рат против државе, односно властодржаца. То не значи да је за свакога немогуће, али Родић то не може, јер нема народ иза себе. Да би ушао у борбу против властодржаца који командују полицији и војсци, да би победио, мораш да имаш или народ на својој страни, или помоћ неке светске силе, а некад и једно и друго.

На крају, где ће да ради Борис Малагурски?

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: