Саша Касаловић: Опасне игре болесног вође!

 

Повод овог мог писанија је вест да се у раним јутарњим сатима, непосредно пред долазак “великог вође“, у Зубином Потоку догодила експлозија и пуцњава на објекту где је “велики вођа“ планирао да одржи свој “историјски говор“, и то онима које је унесрећио, издао, продао и над њима извршио злочин. Значи, непосредно пред долазак “великог вође“, коме већ данима претходе велики комунални радови у све четири општине Севера КиМ (уз прање улица и лепљење плаката у бесконачном броју са ликом “вођиним“), за разлику од неких ранијих сличних ситуација, овога пута се отишло и корак даље јер је требало зауздати, уплашити и изоловати све оне који би евентуално засметали тој великој “идолопоклоничкој процесији“. И то се и догодило!

Када се мало боље замислимо над тим шта би то могло да најбоље задржи код куће оне који не воле “великог вођу“ и који га се не плаше, сасвим је легитимно помислити да би један овакав сценарио напада на објекат у коме ће “вођа“ говорити а потом и дизање велике медијске халабуке око тога, на најбољи начин задржати непожељне што даље од “вође“, таман онолико колико је “вођи“ и његовом “циркуском тиму“ потребно да своју накану изведу до краја и све то лепо сниме, а затим лепо намонтирано и напаковано данима убацују у подсвест оних који још нису схватили сву озбиљност последица које ће уследити због “вођине“ болести!

О ефекту одлуке “великог вође“ да и поред “реалне“ претње ипак дође у нападнути објекат и храбро одржи свој “историјски-патриотски“ говор, мислим да и не треба посебно говорити, као ни о томе да се организатори једног таквог манипулаторског чина надају да ће то, приде, обезбедити још неки гласић за “неустрашивог вођу“ од оних који су подложни манипулацијама.

…Међутим, поводом овог догађаја мени је запарала уши и ударила у очи једна сасвим друга вест изговорена од једног “вођиног папучара“ који своју функцију обавља на месту директора канцеларије за КиМ. Обратите пажњу на то како је тај, очигледно дебиласти лик, непосредно после напада на објекат изјавио како је то учинила још увек непозната група појединаца које је назвао терористима! Да! Директор неке тамо канцеларије, која је некада била чак и министарство за КиМ је обзнанио целом свету да су напад на “великог вођу“ извршили терористи јер је, како је рекао, учињен терористички напад и то на месту где ни теоретски не постоји шанса да су то урадили, рецимо, “шиптарски терористи!?

Да, сасвим је јасно да је акценат стављен на Србе терористе и не могу се отети утиску да је оваквом изјавом “директора тамо неке канцеларије“ (која је некада имала и статус министарства) Марка Ђурића, уједно упућен јавни позив онима из Приштине који су до јуче били једини терористи на КиМ, а данас су “легитимни представници власти косове“ са којима “велики вођа“ и дебиласти Ђурић сарађују, да предузму све потребне кораке и обрачунају се са појавом тероризма!

http://facebookreporter.org/2016/04/03/%D0%B

***

“Оштећено“ гробље шиптарских терориста компензација за Вучићеву посету КиМ?

…Забрињавајуће то што неки медији на српском језику, али са финансијском подршком из иностранства и њихових обавештајних служби а пре свега из Немачке и Америке, попут Н1 телевизије, извештавају о овоме као да су оштећена гробља „бораца“ некакве „ОВК“ – и све то без наводника.

…На Косову и Метохији има мишљења да су овај потез Шиптари повукли како би медијски и психолошки повећали свој утицај на север покрајине што је компензација за Вучићеву посету северу КиМ. Вучићеве предизборне вратоломије и „јуначење“, на којима је јуче обећавао да неће дати оно што је већ потписано да је дато, неопходно је амортизовати у шиптарској јавности што се може само повећањем утицаја баш у оном делу који је он и посетио. Неизвесно је да ли ће се и завршити на овоме јер је познато да и најмањи повод у јужној српској покрајини може бити окидач за ланчану реакцију насиља над Србима.

Наиме, по одређеним претпоставкама оштећење није новијег датума, не зна се ни да ли је настало услед лоше изведених радова или је нечим другим узроковано нити захтева обимне радове на обнови што додатно повећава сумњу да се ради баш о припреми још једног медијског анти-српског таласа на Косову и Метохији.

Прочитајте више: “Оштећено“ гробље шиптарских терориста компензација за Вучићеву посету КиМ? – КМ Новине  Follow us: @KmNovine on Twitter

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: