Време системске корупције

 

Министарка правде најбоље зна колики је ниво корупције и зна ко су те корумпиране групе и ти појединци који креирају јавне политике.

Да ли она може да промени било шта док је део система?

Ко ће идентификовати облике корупције у свим секторима друштва?

За похвалу је то што је она признала да је држава, коју води влада, чији је она члан, дубоко корумпирана.

Ministarka pravde Nela Kuburović upozorila je danas da živimo u vremenu sistemske korupcije koja je politički, institucionalni, ekonomski i kulturni problem.

Kuburović je rekla da živimo u vremenu u kojem mnogi pojedinci, kada dobiju mogućnost da kreiraju javne politike, ili vode privredni život, nisu tu sa motivacijom da pomognu zajednici, već iz svojih ličnih interesa.

Ona je rekla da korupcija obeshrabruje poslovne ljude koji ne žele da rade u privredi u kojoj pravila nameću korumpirane grupe.

Nela

Министарка правде Нела Кубуровић

Kuburović je ocenila da treba identifikovati oblike korupcije u svim sektorima društva, pogotovu u velikim državnim sistemima, ali i u privatnom sektoru u kom su potrebni mehanizmi za borbu protiv korupcije u privredi.

Izgradnja i unapređenje antikorupcijskih institucija je jedini pravi vid borbe protiv korupcije, a uspešna borba podrazumeva efikasne mere prevencije i represivnu reakciju. Danas

Advertisements

One Response to Време системске корупције

 1. Varagić Nikola каже:

  Бор­ба против партократи­је, криминала и кору­пције

  Београдски избори ће по свој прилици ујединити и наизглед неспојиве покрете – Двери Бошка Обрадовића и Доста је било Саше Радуловића, сазнаје „Блиц“.

  – Радуловић и Обрадовић су на основу добре сарадње у Скупштини Србије дошли до тога да би могли да заједно изађу на изборе у Београду. Питање је како ће помирити разлике и на који начин ће се таквим савезом приближити бирачима – наводи извор „Блица“.

  Да се о заједничком наступу размишља потврдио је и лидер Двери Бошко Обрадовић, који каже да им полазна тачка за договор може бити бор­ба против партократи­је, криминала и кору­пције.

  – Посланичке групе Дв­ери и ДЈБ имају коре­ктну сарадњу у Скупштини као две посланичке групе праве опозиције. Отво­рени смо за разговор о политичкој сарадњи у будућности, али она зависи од усагла­шавања наших програма јер између њих пос­тоје и велике разлик­е. Оно што сигурно може бити основна тач­ка сарадње јесте бор­ба против партократи­је, криминала и кору­пције – каже Обрадовић.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: