Корупција унутар академске заједнице

 

Проф. Раша Карапанџа је пре више од три године анализирао докторат градоначелника Београда и утврдио да је плагијат. Проф. Карапанџа је пре неколико дана објавио: „На лето, када се заврши пролећни семестар, ако се ФОН не избори са плагијатом Синише Малог, крећем у анализу доктората и радова свих стотинак професора ФОН који су на седници већа гласали да је докторат Малог ОК. 60 од речи до речи преписаних страница није ОК.“ Карапанџа је написао да ће се докторатима професора ФОН бавити и светски познати економисти, међу њима и један нобеловац.

Академик Душан Теодоровић је на свом Твитер налогу спровео истраживање међу члановима те друштвене заједнице. Теодоровић је у твиту написао да су чланови комисије који су потписали докторат Синиши Малом били Ондреј Јашко, професор ФОН, Слађана Барјактаревић-Ракочевић, професорка ФОН, и Драган Ђуричин, професор Економског факултета, и понудио три одговора – да су некомпетентни, саучесници и некомпетентни саучесници. Од 1.083 твитераша који су гласали, 63 одсто је навело да су чланови комисије саучесници, 35 да су некомпетентни саучесници, а два одсто да су некомпетентни.

Проф. Роберто Вералди, члан стручне комисије за преиспитивање оспорене докторске дисертације градоначелника Београда Синише Малог, повукао је чланство у тој комисији.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: