Никола Варагић: Сабрани у име Христа и одлучни у акцији

Nikola

Никола Варагић

 

 

У окупаторским и режимским структурама озбиљно су схватили текст Смена режима.

“Шта ако се стварно окупе и организују? Ко ће да поведе народ и смени режим? Зар нисмо све купили, посвађали или сломили? Шта сада да радимо?“ – питају сами себе и једни друге у страним амбасадама, у масонским и осталим тајним службама и организацијама, у режимским странкама и државним институцијама; исто се питају и тајкуни међусобно. Одржано је неколико хитних састанака између представника режима, тајкуна и окупатора. Одлучили су да делују превентивно и да спрече сваки покушај окупљања и организовања православног, родољубивог и/или русофилског дела опозиције. Борци против окупације и режима морају бити спречени да шире наду у народу и предводе побуну. Режим из Црне Горе је обећао да ће послати помоћ.

Богу хвала, и они који могу да смене режим, озбиљно су схватили тај текст и преузели су на себе одговорност за стање у народу и његову будућност и почели да се окупљају.

Агенти окупатора и режима добили су задатак да направе списак непријатеља које треба ставити на црну листу, или медијски сатанизовати, и где нови агенти треба да се убаце да би стварали поделе, или лошу слику о опозицији у медијима. Међутим, и ми имамо агенте у њиховим редовима, па смо одмах дошли до списка који су направили њихови агенти. Следи списак бораца против окупације и режима, направљен од стране агената окупатора и режима.

На списку су непријатељи окупатора и режима, а пријатељи народа, дакле, православци, родољуби и/или русофили. На списку који је пред вама налазе се само имена људи који су познати широј јавности, иначе је списак доста дужи – на списку су скоро сви људи који су потписали Апел за одбрану Косова и Метохије, Народну резолуцију, они који воде Радну групу за КиМ, локалне странке, покрете и медије, невладине организације, иницијативе, итд. Агенти су пратили све сајтове, читали све текстове и коментаре…

Од политичара и политичких активиста, на списку су (да кренемо прво са дамама): Марија Јањушевић, Драгана Трифковић, Јована Стојковић, Милош Јовановић, Бошко Обрадовић, Милан Стаматовић, Славиша Ристић, Слободан Самарџић, Драган Станојевић, Остоја Симетић, Владимир Стојковић, Дамјан Кнежевић, Немања Петровић…

Од интелектуалаца, на списку су: Ивана Димић, Јасмина Вујић, Љиљана Чолић, Слободан Антонић, Милан Брдар, Милош Ковић, Мило Ломпар, Владимир Димитријевић, Миша Ђурковић, Александар Раковић, Бојан Ђокић, Владимир Коларић, Светозар Поштић, Часлав Копривица, Драган Петровић, Милослав Самарџић, Коста Чавошки, Бранислав Ристивојевић, Зоран Чворовић, Срђан Воларевић, Владислав Ђорђевић, Момчило Селић, Слободан Рељић, Срђа Трифковић, Александар Павић, Добрица Ерић, Стеван Гајић…

Од новинара, сарадника и уредника опозиционих (интернет) медија, на списку су: Милана Бабић, Јасмина Буква, Биљана Диковић, Љубинка Милинчић, Александар Лазић, Дејан Златановић, Михајло Меденица, Томислав Црногорац, Драган Милашиновић, Живојин Ракочевић, Миодраг Новаковић, Александар Живковић, Никола Живковић, Ђуро Билбија, Миодраг Зарковић, Слободан Ерић, Бранко Жујовић, Бранислав Матић, Душан Ковачев, Зоран Ћирјаковић, Милош Милојевић, Борис Малагурски, Теша Тешановић…

Од економиста, на списку су: Јован Б. Душанић, Бошко Мијатовић, Драган Радовић, Јово Дробњак, Слободан Комазец, Мирослав Здравковић и Предраг Митровић (то је то, за сада, пошто у Србији, после 50 година комунизма, после 20 година транзиције и приватизације,  немамо много добрих економиста и поштених и храбрих привредника, а за сада се нико из расејања није укључио – још увек нико не верује да ће од свега овога нешто бити и да их ови људи са списка неће преварити исто као и они који су раније долазили из Србије да траже новац и подршку расејања).

Од (бивших) официра српске војске и полиције, на списку су: Бошко Антић, Бранко Крга, Горан Јевтовић, Милорад Ђошић, Новица Антић, Дејан Ђукић, Дејан Берић (на жалост, већина активних високих официра војске и полиције служи режиму и окупатору, скоро сви генерали су укључени у илегалне и легалне послове и корупцију у држави, а они који су у пензији, или су у Хагу, или се крију од суда у Хага, или су се договорили са судом у Хагу. На срећу, доста нижих официра, професионалних војника и поштених полицајаца је на страни народа; исто тако, и удружења ратних војних ветерана су на страни народа).

Од уметника и спортиста, на списку су: Вјера Мујовић, Емир Кустурица, Петар Божовић, Милош Биковић, Дејан Томашевић, Дејан Бодирога, Дарко Миличић (у суштини, на црној листи јавних личности је свако ко носи крст на ланчићу око врата, свако ко се јавно крсти, попут спортиста на терену, свако ко помене Бога у интервјуу за медије, свако ко похвално говори о Дражи, о Русији, и наравно, свако ко не жели да се одрекне Косова и Метохије… Од сада, сви они морају да буду цензурисани).

Што се тиче духовних поглавара и СПЦ, на списку су сви (од патријарха Иринеја, преко митрополита Амфилохија, до владике Артемија и монаха Антонија…), пошто су се, према сазнањима страних и домаћих тајних служби, све сукобљене струје унутар СПЦ изненада помириле. Скуп је одржан у манастиру Ћелије код Ваљева. Сви су признали да су криви, свако се покајао за оно лоше што је радио, свако је свакоме опростио. Више нема раскола и више нико није расколник и јеретик у СПЦ.

Сви (православци, родољуби и/или русофили) који се налазе на овом списку, планирају тајни састанак негде у Србији. Агенти окупатора и режима до сада су сазнали само да ће се састанак одржати у неком хотелу близу неког манастира. На састанак долазе сви који су на списку – политичари, интелектуалци, новинари, економисти, уметници… Планирано је да састанак или народни сабор траје најмање два дана, односно, да нико не напусти хотел и манастир док се не осмисли конкретан план за рушење режима, за промену система, за успостављање владавине права, за доношење стратегије за развој привреде и укључивање наших људи из расејања, уз налажења савезника и лобиста у свету.

Окупатору и режиму није јасно како се све то догодило, или, која се то тајанствена сила ту умешала (знају да није у питању руска тајна служба, или било која друга тајна служба или организација), те су тако лако и брзо – практично преко ноћи – сви људи са овог списка победили “сујету света“, тј. заборавили на своје свађе и разлике, свако се покајао и свако је свакоме опростио, и сада свако жели да буде последњи, нико више не жели да буде први. Агенти сада чине ванредне напоре да спрече одржавање најављеног састанка или сабора. Према проценама агената окупатора и режима, након што режим пристане да тзв. држава Косово постане независна држава и чланица УН, у народу би дошло до велике побуне. А побуну би предводили људи са овог списка. Према проценама агената, на улице Београда изашло би преко милион људи. Народ би изашао на улице свих осталих градова у Србији. У извештају који су агенти сачинили и који прати списак, а који је стигао и до нас, пише да ће, у случају да дође до тог састанка или сабора, односно, до окупљања и организовања православног, родољубивог и/или русофилског дела опозиције, постати бесмислено да се организује референдум поводом статуса КиМ, јер већина грађана са правом гласа не би изашла на тај референдум у овим условима и под овом владом.

А сад озбиљно.

Да ли имамо времена још да чекамо, и шта или ко се чека? Ко ће бити одговоран, уколико режим, као што (се) најављује, са или без одржаног референдума, пристане да тзв. држава Косово постане независна држава, а нико из СПЦ и опозиције не позове на побуну и не каналише ту побуну? Ко ће бити крив ако Србија пропадне, са или без Косова и Метохије у њеном саставу? Јер, Србија пропада на свим нивоима – све више људи жели да оде из Србије, више је умрлих него рођених – тако да, чак и да је овај режим искрен и одлучан у одбрани КиМ, и да се Србија без КиМ не налази под “меком окупацијом“, цела Србија, под овим режимом, са овим системом, толико брзо пропада, да неће бити у стању (неће бити ни људи, ни новца) да се избори за повратак Косова и Метохије у њен састав.

Нико од људи са овог “списка“, ништа не може да уради сам. Можда неко и може сам да се наметне као једини вођа, али за 10 година, а тада ће можда бити касно. Без народа нема ни елите. Без народа, нема ни СПЦ. Заједно, уз помоћ Бога за кога је све могуће, људи са овог “списка“ и сви остали које нисам овде поменуо а који заслужују да се на њему нађу, могу и немогуће.

Скоро сви људи са овог “списка“ се лично познају. Сви људи са овог “списка“ су од народа препознати као искрени борци против режима и окупације. Они народ упозоравају шта ће да му се догоди ако се нешто не предузме. Народ од њих очекује да нешто предузму и да предводе народ. Времена имамо све мање. Народа нема без елите. Са мало жеље и воље, сви људи са овог “списка“, и сви остали које нисам овде поменуо а који заслужују да се на њему нађу, могу брзо да се окупе, и да организују велики сабор, као припрему за велики народни протест и све остало што после тога треба да следи.

 

Никола Варагић: Сабрани у име Христа и одлучни у акцији

Српски културни клуб, 12.06.2018.
http://скк.срб/2018/06/12/nikola-varagic-sabrani-u-ime-hrista-i-odlucni-u-akciji/

ФБ Репортер,13.06.2018.
https://facebookreporter.org/2018/06/13/nikola-varagic-sabrani-u-ime-hrista-i-odlucni-u-akciji/

Србија данас, 13.06.2018.
https://www.srbijadanas.net/nikola-varagic-sabrani-u-ime-hrista-i-odlucni-u-akciji/

Стање ствари, 14.06.2018.

https://stanjestvari.com/2018/06/14/varagic-sabrani-u-ime-hrista/

 

Advertisements

3 Responses to Никола Варагић: Сабрани у име Христа и одлучни у акцији

 1. Varagić Nikola каже:

  Замрзнут конфликт најбоље је решење за 63 одсто грађана, а више од половине је за употребу војне силе ради заштите народа на КиМ, показује анкета агенције „Фактор плус”.
  То не значи да народ жели насиље, него да је толико (већина) одлучних да брани своје. То значи да већина народа не жели на власти оне који би да продају КиМ.
  А то значи да је највећа одговорност на онима који се боре за КиМ, јер народ жели оне који су за замрзнути конфликт и који би послали војску да заштите Србе на КиМ.
  Ако се не појаве православци и родољуби да предводе народ, покушаће неко други или ће овај режим још дуго да влада и да прода КиМ.
  Иза протеста или блокада саобраћаја због цене горива стоји народ, грађани Србије. Ако се брзо не организује православни и родољубиви део опозиције режиму и противника система, друга страна (еврофили, странци) има ресурсе и одлучност за акцију, па ће све усмерити на своју воденицу, а то ће довести до распада протеста, јер народ неће те политичаре. Народ може да покрене протесте, али, у једном тренутку неко мора да представља народ, различите групе и интересе, да све то усагласи, и ако се ту не наметну православци и родољуби, онда ће пронатовци, еврофанатици и титоисти покушати да се наметну као вође народа. А њих народ неће.
  Зато је највећа одговорност на православцима, родољубима и русофилима.
  Ми смо криви ако Србија пропадне и српски народ нестане. Имали смо прилику нешто да урадимо. Ако нема саборности, то значи да Бог није у нама и међу нама. Бесмислено је више кривити комунисте, атеисте, еврофанатике, русофобе, странце…

 2. Varagić Nikola каже:

  Одржана јавна седница поводом иницијативе Др Душана Дунђера за координацију рада патриотских снага у Србији – седница уједињења. На седници су били: Др Душан Дунђер, Бранко Драгаш, Војислав Милошевић, Др Драган Петровић, Др Мила Алечковић, Др Драган Шкобаљ.

  ***

  Проф. др Светозар Радишић: Не могу да станем уз неког кога не познајем

  „Пошто сам јавно прозван да са другим виђенијим личностима станем на чело текућег протеста, овим желим да објасним своје ставове у вези са тим:

  Сматрам да… промена власти без промене система неће донети нити жељене и неопходне промене, нити бољитак грађанима Србије… Позив да се прикључим уличним протестима заједно са личностима које се између себе не поштују, чак вређају и презиру, је бесмислена, јер вођство подразумева слогу, преданост заједничком циљу и координисано деловање. Чак и да се таква скупина људи појави на улици, шта би могла реално да постигне? А последице неуспеха би биле потенцијално фаталне за народ.

  ***

  Др Јована Стојковић: ВАЖНО САОПШТЕЊЕ!!!

  Поводом све мутније политичке сцене и бројних инсинуација изјављујем да нисам члан нити једног политичког покрета, а од скоро ни ГИ за необавезну вакцинацију. Мој ангажман је искључиво и САМО у оквиру новоформиране иницијативе ДЕЦУ ВАМ НЕ ДАМО која у сарадњи са братском иницијативом НЕМА ПРЕДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ и организацијом СРБИ НА ОКУП организује протест на Видовдан. Коректну сарадњу имамо са Покретом Српске Дијаспоре РОД и Синдикатом запослених полиције. Од свих осталих покрета, организација и протеста се ОГРАЂУЈЕМ.

  ***

  Проф. др Светозар Радишић: Закаснио сам да будем Тарас Буљба

  Морамо се мењати! Душевно! Када се продобримо, неће нам више пасти на памет да изаберемо психопате за своје вође

  Неки од коментара на моју претходну објаву изражавају подршку, разумевање и сталоженост, док су други огорчени, гневни, па чак и агресивни и увредљиви. Захвалан сам вам и на подршци и на критици и прихватам и једно и друго. Друштвено-политичко, економско и духовно стање у Србији су у суноврату, тако да су гнев, огорченост и нестрпљивост народа више него оправдани и разумљиви. Ово је покушај свеобухватног одговора мојој публици.

  Мој идол је Тарас Буљба, али сам свестан да у овом животу свако има своју улогу и да треба да одигра ону коју најбоље зна и уме. Да сам остао командант, вероватно се не бих двоумио да станем на чело демонстрација, али сам ја прешао у воде науке и испред мене је у тим војнонаучним стратегијским водама мало њих. Сматрам да је теорија о души и моћи мисли, којој сам се у потпуности посветио, важнија од сваке физичке победе.

  Већ дуже од једне деценије нудим своје знање свим организацијама, системима и структурама. Нудим бесплатне савете и бесплатна предавања. Знају за мене и у власти и противници власти. Хтели би да имам њихову партијску књижицу, да би их својим именом промовисао, али ми се нико није обратио за помоћ или савет, јер их не занимају квалитетна организациона решења. Не, сви би само да господаре. А ја не требам господара.

  Да ли мислите да би личности које су се на позив др Дунђера окупиле, ма колико ја поједине од њих ценио као изузетне људе и стручњаке, биле у стању да воде Србију у овом лудачком амбијенту у коме су све вредности издате, покрадене, распродате, пропале или упропашћене? Сваки нормалан човек би брзо сагорео. Актуелну власт чува њено лудило.

  Свргавање власти је озбиљна работа. Не може то учинити скуп интелектуалаца или тзв. медијских личности. То може учинити само изванредна организација, која се за то припрема годинама. Да би неко био озбиљан, није довољно да се намршти, већ његови потези треба да буду добро промишљени, припремљени и, по могућству, у складу са уставом, да никоме не би пружио нападну површину. Можда ти интелектуалци имају добру намеру, али немају ни знања, ни искуства. Искуство имају само у својој струци, а то није довољно. Власти и разрађеној језуитско-вавилонској машинерији одговарају такви, јер им омогућавају да дуже опстају.

  Ова власт само симболизује стање србског рода. Она јесте болесна, али смо болесни и ми који смо је изабрали (изласком и неизласком на изборе). Морамо се мењати! Душевно! Када се продобримо, неће нам више пасти на памет да изаберемо психопате за своје вође. Чопор мајмуна води увек најјачи, највештији и најсуровији мајмун. Направите брзу анализу како и због чега су на јавну сцену избиле личности које би да буду замена болеснику. Идите редом. Изненадићете се.

  Можда верујете да постоје бољи кадрови, само ми не знамо за њих? Као главни и одговорни уредник најугледнијег општевојног научног часописа упознао сам све вредније људе у Србији, од Смиље Аврамов до Драгоша Калајића и Михаила Марковића. Сви вреднији професори са Факултета политичких наука су долазили у моју канцеларију. Знам са чиме располажемо. Зар мислите да се неко од њих сакрио и неће да покаже шта зна, зато што му се не допада друштво или власт? Нема скривених у Србији. Све што имамо је на сцени.

  Остали, ако су исте вредности, нису ни покушали да изађу на брисани простор. Дакле, упркос томе што постоје велики кадровски потенцијали, испољили су се најамбициознији, најбескрупулознији, најумишљенији и најнеморалнији и запосели власт. Зашто? Зато што је систем свесно тако кројен. Због тога се променом ове, несумњиво катастрофално лоше власти, нажалост ништа неће значајно променити.

  Зар је могуће да нико не схвата да је основни промашај ове власти што не зна за Творца, а одмах затим што се спанђала са непријатељем и што обећава да ће му се још више потчинити? Стисак око нашег врата је неумољив, али је излаз неминован. Руси и Кинези ће убрзо урадити из сопствених интереса оно што нама треба и одговара. Зато, научимо да мислимо стратешки, изучимо Сун Цу Вуа и Гориношо Мијамота. Ја немам ни времена ни прилику да објасним људима, који неспорно желе добро народу, шта сам сада написао.

  Не сме се изгубити ниједан људски живот, нити циљ сме бити само проста смена режима, већ замена начина размишљања и система, који нас је и довео до амбиса! Потребно је да се ми изменимо! О томе зашто и на који начин, пишем у својим књигама. Живот јесте једна врста парадокса.

  Када бих мање знао о ситуацији коју смо сви предосећали и предвиђали, можда бих упао у клопку. За сада, нека ме критикују и мрзе (ако мисле да треба), остаћу доследан да помажем колико знам и могу свима на сцени. Нисам раскинуо ниједно пријатељство и сваком добронамерном родољубу стојим на располагању, али улица није моје место рада. Уосталом, и када би ми због оваквог става пропало све што сам чинио од 1988. године, остао бих задовољан – јер су моје мисли записане за сва времена.

  Прешао сам из физике у метафизику, зато што сам сигуран да је у метафизици излаз, не само за Србе, већ и за цео људски род. Био бих истински идиот када бих све што сам наумио да урадим сада напустио, зато што нема Светозара у физичкој сфери. Ако сам ја једини спас овом народу и нема никог који би ми био раван, онда боље да нас нема. Али, наравно, није тако.

  Ни од чега не бежим и ништа не избегавам, само знам да је глупо да радим туђи посао и онај који мање знам. Учим људе да раде на себи, а не на другоме, јер се само колективним скоком свести мења систем. Самосвесном појединцу не требају вође!

  Имам још много да учим, а не знам до када ћу трајати. Зато бих волео да сви који очекују нешто од мене, пусте моју душу да доврши своју мисију. Светозар Радишић је у тој причи истински неважан. Закаснио сам да будем Тарас Буљба.

  https://facebookreporter.org/2018/06/15/prof-dr-svetozar-radisic-zakasnio-sam-da-budem-taras-buljba/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: