Никола Варагић: Добродошли у Београд, град пријатне климе

Nikola

Никола Варагић

 

 

Када се лети шетате по улицама Београда, освежење за вашу усијану главу је на сваком кораку – где год да кренете, на главу вам капље вода из клима уређаја који се налазе на стамбеним и пословним зградама. Најбоље освежење на плус 40!

Фонтане и чесме нису потребне, руке можете да оперете користећи воду која капље из клима уређаја по целом граду. Воду из градског водовода ионако више нико не пије.

У Београду лети, и када не пада киша, можете да “покиснете“ шетајући тротоаром, чак и док седите у башти кафића. На пример, ако кренете пешака главним градским булеваром, до краја ваше шетње Булеваром краља Александра, бићете сигурно мокри, уколико не заобилазите све те барице које се праве од воде која капље са клима уређаја. Тако је по целом граду, свуда се праве баре.

Београђанима то не смета. Они у томе уживају. Само ретки власници станова и пословног простора у којима постоје клима уређаји решили су питање одвода воде из клима уређаја.

Рађено је истраживање да се види којим политичким опцијама припадају људи који су власници клима уређаја из којих капље вода људима на главу. Према том истраживању, половина тих грађана гласа за странку на власти, а друга половина за оне из опозиције.

Ови који гласају за напредњаке, кажу да су ти клима уређаји из којих капље вода људима по главама, уграђени за време претходне власти. Они из опозиције кажу да су уграђене за време ове власти. Таква је клима у друштву.

Град Београд и Туристичка организација Београда мењају своје грбове, сада ће на грбу стајати клима уређај и врабац који пије воду из баре испод клима уређаја.

У Комуналној полицији само климају главом када пометене климу и говоре “и наш посао је државни посао“. Интервентне јединице београдске полиције већ пар недеља сваки дан заустављају и легитимишу људе по Београду, тражећи одговорне за баре које се праве због клима уређаја. Хоће да нам нам покажу да власт није на климавим ногама и да све држи под контролом. Зна се ко једини није климАВ.

На крају, ко да се бави оваквим проблемима, док нам отимају и деле Косово и Метохију?

Проблем са водом која капље из клима уређаја биће решен када Србија уђе у ЕУ!

1 Responses to Никола Варагић: Добродошли у Београд, град пријатне климе

  1. […] гуме и праве депоније где не треба, у станове уграђују клима уређаје из којих капље вода људима на главу, паркирају возила […]

Постави коментар