Никола Варагић: Рат између Аустралије и Кине

Никола Варагић

Сад постаје јасно зашто су вакци-нацисти од Аустралије направили корона логор. Недавно је наизглед изненада настао нов војни савез у свету – АУУKУС – безбедносни савез САД, Аустралије и Велике Британије у зони Индо-Пацифика. Међутим, то није изненађење за оне који прате шта се дешава између Аустралије и Кине. Тај савез је изненадио Француску која је повукла амбасадоре из САД и Аустралије, пошто је Аустралија раскинула уговор са Француском, и сад од САД и Велике Британије купује нуклеарне подморнице. Поводом тога, представници француске владе издали су оштро саопштење и називају АУУКУС „забијањем ножа у леђа“. Мало пре него што је објављено да је настао тај савез, писао сам да ће Француска постати колонија протестантско-германских или англоамеричких држава ако остане део ЕУ и НАТО. Дакле, није изненађење ни настанак АУУКУС-а, ни то што је Француска изиграна или добила нож у леђа од својих „савезника“. Није јасно само како то Французима није било јасно. Шта су очекивали од Енглеза који гледају само свој интерес?

У последњих годину дана пратио сам мало више шта се дешава у Аустралији због сукоба са Кином и фашистичких мера њихових власти због пандемије. Чини ми се да је у јавном мњењу Аустралије створен утисак да је питање тренутка када ће Кина започети рат против Аустралије. Кина се у аустралијским или западњачким медијима представља као агресор. Истина је да Лондон припрема Аустралију, која је под енглеском круном, за рат са Кином.

Са друге стране, Аустралија је током пандемије претворена у логор и за Аустралију више не може да се каже да је демократска држава. Сад кад је настао и АУУКУС, јасно је да то служило и као припрема грађана Аустралије за рат који ће Аустралија покренути против Кине. Иза тог плана стоје центри моћи у Лондону и Вашингтону. Циљ је да успори успон Кине – да Кина не престигне Велику Британију и САД и постане једина суперсила у свету. Мислим да су Лондон и Вашингтон спремни да жртвују 25 милиона грађана Аустралије да би нанели што већу штету Кини. Зато је Аустралија набавила нуклеарне подморнице. И зато је цела Аустралија претворена у логор. Држава мора да постане фашистичка, да би се припремила за рат. Аустралијанци су послужили за експеримент фармакомафији, а затим ће бити жртвовани да би се нанела што већа штета Кини. Сурова истина за те људе.

Можда неко у Лондону, Вашингтону и Канбери верује да Аустралија, уз помоћ САД и ВБ, може да победи Кину, али и лаику је јасно да ће на крају Кина бити победник. Дакле, кад се заврши рат, већину становника Аустралије чиниће људи који ће ће се доселити из Кине и Индокине. Јер Кина, Вијетнам, Малезија, Индонезија… заједно имају око 2 милијарде, а Аустралија, која је и континент, 25 милиона становника. Кина је данас и војна и економска суперсила и ускоро ће бити јача од САД, Велике Британије и Аустралије заједно.

Иако су све већи протести грађана Аустралије против режима, мислим да ће Аустралија остати тоталитарна држава и да ће ући у рат против Кине. Наравно, англоамерички медији покушаће да окриве Кину за почетак рата. Питање је само кад ће почети тај рат, сад трају припреме за рат или опкољавање Кине. И да не буде рата, Аустралија ће остати логор, јер превише Аустралијанаца то жели. Мој савет Србима који живе у Аустралији је да напусте ту државу док још имају времена, како знају и умеју. Исто важи за Србе са Новог Зеланда.  

Постави коментар