Никола Варагић: Шта се крије иза хапшења страних држављана?

Nikola

Никола Варагић

 

Министар одбране Р. Србије је недавно саопштио да је у Србији приведено више страних држављана зато што су снимали објекте српске војске. Пре тога је власт саопштила да је у Београду ухапшен бивши припадник специјалних јединица војске САД који је код себе имао пиштољ са избрисаним бројем.

Власт у Београду жели да нам поручи да је то због тога што председник Србије одбија да буде сарадник окупатора или колонијални управник, и зато што не пристаје да прода/изда Косово и Метохију. Напредњаци и социјалисти желе да нам кажу да због тога непријатељи Србије са Запада планирају пуч или револуцију, нешто слично ономе што се догодило у Македонији или Украјини. Дакле, циљ је да се са власти скине проруски човек или режим, а да се на власт доведу слуге Нато алијансе. Наравно, ово нема везе са мозгом, пошто је јасно да ова власт сарађује са окупатором, она радо служи окупатору, а добро је познато да су СНС и СПС на власт дошли уз помоћ својих ментора са Запада.

Неки из опозиције (а међу њима је и бивши пуковник војне обавештајне службе који је био члан СНС) кажу да све то има везе са локалним изборима у Београду и у још неколико општина у Србији, односно, да режим у Београду ствара “проблем“ тамо где га нема и да су ова саопштења војске и полиције у вези хапшења страних држављана фарса и вештачки створена “опасност“. Мислим да ово није прави разлог зашто се сада у јавности појавила та информација у вези хапшења страних држављана.

Прави разлог је страх режима од реакције народа када ускоро прода Косово и Метохију и изда Србе са Косова и Метохије, а самим тим, то је издаја Србије. Мислим да ова хапшења долазе након договора између председника Србије и директора британске тајне службе МИ6. Директор МИ6 је био у Београду и имао састанак са председником Србије, односно, са колонијалним управником Србије. Мислим да су ове стране држављане послали из МИ6 са циљем да буду ухапшени. Они су ухапшени убрзо након што је директор МИ6 напустио Београд. Директор БИА је добио наређења од свог шефа, а то није председник Србије и СНС, већ директор МИ6.

Шта је циљ? Први циљ је оно што сам већ напоменуо – владајуће странке желе да одрже представу у јавности како су оне за сарадњу (и) са Русијом и да због тога Запад спрема атентате, пуч или револуцију у Србији. Стварају конфузију у народу, циљ им је да збуне и паралишу што више људи, и тако спрече незадовољство народа када буду, у име државе Србије и српског народа, признали тзв. независну државу Косово. Други циљ им је да припреме услове за реаговање полиције и војске, тако што ће војска и полиција Србије хапсити и прогонити све родољубе који се противе издаји и који су спремни да руше издајнички режим у Београду. План је да се направи замена теза, односно, да се родољуби који се боре против режима и окупатора представе као издајници, а издајници из српске владајуће елите да се представе као родољуби који “штите“ свој народ и државу.

Војску и полицију Србије воде издајници и лопови (сарадници окупатора). Они који воде војску и полицију Србије спремни су да ударе на народ и да ухапсе или убију сваког угледног родољуба који би позвао народ на устанак против издајника. Војску и полицију Србије воде људи слабе интелигенције и сумњивог морала. Окупатор је дуго спроводио негативну селекцију, па је сада начелник ГШ ВС човек који је у свему био најгори у својој генерацији, а прича се и да је постао веома богат након што је постао начелник ГШ. Сви знамо ко је директор БИА, ко је директор полиције или ко је министар полиције – да је Србија нормална и слободна држава, такви људи никада не би, у тим службама, догурали даље од портира или шофера. Исто важи за садашњег председник Србије из СНС, као и за претходног из ДС –  да је Србија нормална и слободна држава, такви људи никада не би догурали даље од места портпарола. Такви су на власти у Србији већ деценијама (од оног бравара који је проглашен за маршала). Довољно је да у Лондону или у Вашингтону или у Берлину имате просечно интелигентне људе, и они ће се играти са српском владајућом елитом као са малом децом. А део те српске владајуће елите је и део опозиције у Србији.

Оно што је за нас важно је следеће:

Да ли се сви покретачи и потписници “Апела за одбрану Косова и Метохије“ и “Народне резолуције о заштити територијалног интегритета и уставног поретка Републике Србије“ могу удружити оног тренутка када председник Србије потпише било какав документ којим се Србија одриче Косова и Метохије, и позову народ на устанак, да изађе на улице?

Да ли ће гласачи и чланови националистичких странака које су сателити СНС издати своје председнике странака и да ли ће се придружити устанку оног тренутка када председник Србије потпише било какав документ којим се Србија одриче Косова и Метохије, или ће издати свој народ и своју државу и остати верни страначки војници? Да ли ће се устанку придружити и они гласачи СНС и СПС који су русофили и који су свих ових година били убеђени да су они који воде њихове странке и Србију такође русофили који се претварају да су еврофили да би преварили Запад?

Да ли ће се било ко међу другосрбијанцима, тј. из оног грађанског блока, побунити против издаје Србије оног тренутка када председник Србије потпише било какав документ којим се Србија одриче Косова и Метохије? Да ли су сви модернисти из Друге Србије исти?

Како ће реаговати врх СПЦ оног тренутка када председник Србије потпише било какав документ којим се Србија одриче Косова и Метохије? Да ли ће Епархија рашко-призренска у егзилу, у случају да врх СПЦ позове народ на устанак против издајника и окупатора, позвати своје вернике да се укључе у борбу заједно са свим верницима СПЦ?

3 Responses to Никола Варагић: Шта се крије иза хапшења страних држављана?

 1. Varagić Nikola каже:

  Сергеј ЛАВРОВ: НЕ СТРАХУЈЕМО ОД УКРАЈИНСКОГ СЦЕНАРИЈА У СРБИЈИ

  Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров поручио је у Београду да билатерални односи Србије и Русије имају одличну перспективу, да се Русија противи стављању земаља региона Балкана пред избор – или Запад или Русија, наглашавајући да свака земља сама бира своје партнере у складу са својим интересима.

  Такође је поручио да не страхује од украјинског сценарија у Србији.

  „Не бојимо се за Србију док има од народа изабрану власт – председника Вучића и његов тим“, рекао је Лавров на заједничкој конференцији за новинаре са председником Србије Александром Вучићем.

  Он наглашава да су односи Србије и Русије засновани на међународном праву и балансу интереса.

  „Ништа не намећемо једни другима, нити тражимо једни од других да нека страна са неким не комуницира. Полазимо од тога да обе стране имају пуну слободу избора и развоја односа са свима у складу са сопственим интересима“, рекао је Лавров.

  Он је поздравио напоре Србије за сарадњу са ЕУ али и Евроазијском унијом, НАТО и ОДКБ истичући посебно став о војној неутралности Србије, за коју каже да представља један од кључних фактора стабилности како за Балкан тако и за Европу.

  Када је реч о Косову подсетио је да је Резолуција УН 1244 једина легитимна основа за деловање.

  Он је навео да су напори ЕУ да посредује између Београда и Приштине поздрављени и кроз УН и да се од ЕУ очекује да ту своју обавезу одговорно спроводи.

  Лавров међутим сматра, да дијалог који је успостављен између Београда и Приштине не обезбеђује спровођење одлука.

  У том контексту он је подсетио да је прошло већ неколико година од договора о ЗСО али да од тога ни данас нема ништа, такође нагласио да још увек није формиран Специјални суд, и посебно указао на опасност од покусаја Приштине да се КПС трансформисе у војску.

  „Надам се да у ЕУ и НАТО – у не схватају опасност попуштања колегама из Приштине“, упозорио је шеф руске дипломатије.

  Русија цени напоре Вучића у вези напете ситуације после убиства Оливера Ивановића и сматра да је неопходно да се кроз непристрасну истрагу утврде одговорни, приведу правди, а такође подржавамо напоре Београда да се укључи у истрагу.

  На питање о томе да ли можда страхује од тога да ће Србија кроз хармонизацију политике са ЕУ морати да се приклони санкцијама које су уведене Русији, Лавров каже да поздравља све што је Вучић на ту тему рекао.

  Како каже, Русија зна да ЕУ у преговарачким поглављима са Србијом има низ услова укључујући оне које се тичу спољне политике и санкција против Русије, али и услов о признању Косова.

  Када је реч о првом услову, он подсећа и да су по „лажно схваћеном поринципу солидарности“ увдене санције Русији, с могућношцу да буду укинуте тек када се испуне Мински споразуми.

  „Али Кијевски режим некма никакву намеру да те споразуме испуни“, рекао је он и подсетио да је украјински председник пре неколико дана потписао Закон о реинтеграцији Донбаса а да европске колеге на то драстично нису ни реаговале.

  Како каже, све више земаља сматра контрапродуктвином ту конфронтациону политику.

  Када је реч о Косову, још једном је поновио да је Русија подржала напоре ЕУ за дијалог и да је Бриселу указано поверење, те да се од Брисела очекује да то поверење и оправда.

  Он такође указује и на опасност од пасивности ЕУ по питању Тиранске платформе и могућности стварања Велике Албаније.

  Током разговора са Вучићем констатовано је да је та сарадња има добар темпо посебно у трговиској економској сфери.

  Навео је да обим робне размене расте, као и ниво инвестиција – који је премасио 4 милијарде долара.

  „И то ће се наставити“, рекао је Лавров такође истакавси и сарадњу у области енергетике.

  Имајући у виду да је састанак уприлицен поводом 180 година од супостављања дипл односа између две земље, Лавров је нагласио да то не значи да пре тога није било ниикаквих веза између Србије и Русије, како каже, те везе сежу дубоко у прошлост, оне су духовне, религиозне и православне.

  У том контексту, навео је да ће сутра присуствовати церемонији предаје мозаика у Храму светог Саве додајући да је реч о напорима уз благослов и руске исрпске православне цркве и влада обе државе.

  Танјуг | 21. фебруар 2018.
  http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81

 2. Varagić Nikola каже:

  Ambasada SAD: „Nesmotrena retorika“ premijera Rame o Kosovu i Albaniji

  Tirana — Ambasada SAD u Tirani izrazila je razočaranje izjavama albanskog premijera Edija Rame o mogućnosti ujedinjenja Kosova i Albanije.

  Ocenjeno je da je to „nesmotrena retorika“.

  „Ambasada Sjedinjenih Američkih Država razočarana je izjavama premijera Rame o Kosovu i Albaniji povodom 10-godišnjice nezavisnosti Kosova. Nesmotrena retorika kojom se aludira na ujedinjenje nije od pomoći i šteti odnosima Albanije sa susedima“, navodi se u poruci objavljenoj na zvaničnom nalogu Ambasade na Tviteru.

  Ambasada SAD u Tirani pozvala je, u istoj poruci na društvenoj mreži, „sve lidere da budu dobri susedi i okanu se retorike iz prošlosti koja stvara podele“.

  Poruka je objavljena na albanskom i engleskom jeziku.

  Rama je u nedelju u Prištini rekao da će „Albanija i Kosovo imati zajedničku spoljnu politiku, a ne samo zajedničke ambasade i diplomatske misije“.

  „Zašto da nema čak i jednog predsednika kao simbola nacionalnog jedinstva i zajedničke nacionalne bezbednosne politike“, rekao je Rama na svečanoj sednici kosovske skupštine povodom 10-godišnjice jednostranog proglašenja nezavisnosti.

  TANJUG SREDA, 21.02.2018.
  https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2018&mm=02&dd=21&nav_category=167&nav_id=1361459

 3. Varagić Nikola каже:

  Dveri: Zabrinuti smo zbog pretnji smrću Bošku Obradoviću

  Na društvenim mrežama su se pojavile pretnje smrću predsedniku Srpskg pokreta Dveri, saopšteno je iz ove stranke.

  “Nakon što je Boško Obradović u direktnom tv duelu na Studiju B demaskirao lažni patriotizam Vojislava Šešelja i pokazao da je jedini cilj SRS ulazak u vlast po svaku cenu i kako funkcioniše partijsko zapošljavanje unazad 30 godina, na društvenim mrežama su se pojavile pretnje smrću predsedniku Dveri i njegovoj porodici”, navodi se u soapštenju.

  Dveri su podnele prijavu Odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala MUP- Srbije.

  “Izražavamo zabrinutost za bezbednost predsednika Dveri, Boška Obradovića i njegove porodice i zahtevamo da nadležni organi hitno reaguju, jer se u suprotnom niko ko drugačije misli od miljenika ove vlasti ne može osećati sigurno u Srbiji. Nakon nedavnog ubistva Olivera Ivanovića, i svih prethodnih političkih ubistava u poslednjih 30 godina, niko ko se ozbiljno bavi društevenim aktivizmom nije bezbedan u ovakvom sistemu i zato ga moramo što pre promeniti”, zaključuje su u saopštenju.

  Danas Online, 25. februara 2018.
  https://www.danas.rs/politika/dveri-zabrinuti-smo-zbog-pretnji-smrcu-bosku-obradovicu/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: